Evenimentul Zilei > Social > Lucian Bode, anunt şocant depre şcolile din România! Câte clădiri nu au autorizație de securitate la incendiu
Lucian Bode, anunt şocant depre şcolile din România! Câte clădiri nu au autorizație de securitate la incendiu

Lucian Bode, anunt şocant depre şcolile din România! Câte clădiri nu au autorizație de securitate la incendiu

Lucian Bode, anunt şocant depre şcolile din România! 4.000 de clădiri nu au demarat procedurile pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu.
Lucian Bode, anunt şocant depre şcolile din România! Potrivit ministrului în România avem 25.503 clădiri în care funcționează unități de învățământ. 4.000 nu au demarat procedurile pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu

Lucian Bode, anunt şocant depre şcolile din România!

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit luni  despre implicarea angajaților MAI în redeschiderea școlilor.

”După 11 luni s-au întors la cursuri 2,2 milioane de copii. Era în proiecte 2,4 milioane, dar pe cele trei scenarii. S-au întors la cursuri 2,2 milioane de copii. Adică trei sferturi dintre copii.

Sunt 17.845 de unități de învățămân pe cele trei scenarii și au fost și 11 unități de învățământ care și-au desfășurat cursurile online. Din punctul nostru de vedere a fost important să acționăm pe trei paliere: pe palierul de ordine și siguranță publică, pe palierul Prefecturilor, pentru că Instituțiile Prefectului sunt în coordonarea MAI, și pe palierul situațiilor de urgență”, a declarat ministrul.

Lucian Bode, despre câte clădiri nu au autorizație de securitate la incendiu

Şi continuă: „Pe palierul de ordine publică am mobilizat peste 10.700 de polițiști și jandarmi astăzi pe tot ce înseamnă proximitatea școlilor, fluidizarea circulației. Ei au fost sprijiniți de aproape 1.600 de polițiști locali. Vom face tot ce ține de noi. Eu sper că vom ieși din scenariul roșu, din scenariul galben și atunci vor fi mai mulți copii la școală. Și atunci va trebui să mobilizăm  mai mulți polițiști și jandarmi, și o vom face”.

Lucian Bode: Vineri aveam 14 unități de învățământ care nu aveau un sistem de încălzire funcțional

”Pe al treilea palier, cel al situațiilor de urgență, trebuie să spunem că în România avem 25.503 clădiri în care funcționează unități de învățământ. Dintre acestea, 4.000 nu au demarat procedurile pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Din 25.500, 15% au autorizație, 20% sunt în curs de obținere au autorizației, cei 15% de care vorbeam (4000) nu au demarat încă această procedură și este responsabilitatea autorităților locale, și 15% nu au nevoie de autorizație pentru că, potrivit legii, autorizația se obține când apar modificări la clădirea respectivă.

De asemenea, am fost interesați dacă sistemele de încălzire sunt puse la punct. Vineri aveam 14 unități de învățământ care nu aveau un sistem de încălzire funcțional. Astăzi ni s-a raportat că acolo unde nu s-a reușit să se pună la punct sistemul de încălzire, au decis să realizeze cursurile online.

Am verificat mijloacele de transport școlar, pentru că avem înregistrate 4.762 de asemenea mijloace de transport. Am identificat că 538 dintre acestea sunt nefuncționale. Acestea astăzi nu au funcționat”, a declarat Lucian Bode la Digi 24.