Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu de proporții și explozii într-un port din Europa. „A fost ca în Beirut” | VIDEO
Incendiu de proporții și explozii într-un port din Europa. „A fost ca în Beirut” | VIDEO

Incendiu de proporții și explozii într-un port din Europa. „A fost ca în Beirut” | VIDEO

O serie de explozii urmate de un incendiu de proporții au avut loc în noaptea de marți spre mierucuri în portul orașului Ancona.

Locuitorii oraşului Ancona de pe coasta adriatică a Italiei au fost treziţi în noaptea de marţi spre miercuri de explozii şi de un enorm incendiu în port, au anunţat pompierii, potrivit cărora nu există victime.

Flăcările au distrus depozite şi camioane la scurt timp după miezul nopţii, provocând un nor gros de fum, potrivit serviciilor de urgenţă, care la rândul lor nu au raportat victime.

Incendiul a putut fi stăpânit după intervenţia a 16 echipe de pompieri, au precizat aceştia pe Twitter.

Incendiul a fost provocat de explozii, însă cauza lor nu este deocamdată clară.

Lichide inflamabile ar putea să fi fost stocate în depozite, potrivit postului de ştiri Rai, care a informat că o companie ce produce nitrogen lichid, precum şi o centrală electrică şi o uzină de metan se află în apropiere.

În condiţiile în care mirosul de ars se extindea peste Ancona, capitala regiunii Marche, primăria a ordonat „închiderea temporară a tuturor şcolilor, a Universităţii, parcurilor şi instalaţiilor sportive din aer liber”, informează Agerpres.

„Am auzit mai multe explozii, după unu fără un sfert, în noapte. Apoi, incendiul și sirenele vehiculelor de urgență… Ne-am gândit imediat la ce s-a întâmplat în Beirut”, susțin martorii citați de presa italiană.

Capitala Libanului, lovită de un nou incendiu

Un incediu puternic a izbucnit joi în portul din Beirut, la o lună distanță de la explozia care a devastat capitala Libanului.

Într-un comunicat publicat pe Twitter, armata libaneză a precizat că incendiul a izbucnit la un depozit de uleiuri și anvelope. Se fac eforturi pentru stingerea flăcărilor, iar elicopterele armatei vor participa la aceaste eforturi, se mai arată în comunicat.

Incident asemănător, anul trecut

Anul trecut, în luna noiembrie, cel puțin trei pompieri au murit, iar alții au fost răniți în urma unei explozii într-un imobil din nordul Italiei. Autoritățile au suspectat că deflagrația a fost generată de un dispozitiv artizanal.

Explozia s-a produs într-o clădire din Quargnento, în regiunea Piemonte, în urma căreia trei pompieri cu vârste cuprinse între 32 și 47 de ani, care au fost solicitați pentru stingerea incendiului, au murit în urma exploziei. La locul tragediei au fost depistate un detonator și un ceas.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: