Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiator reținut de poliție la Mediaș. În câteva ore a făcut o pagubă uriașă
Incendiator reținut de poliție la Mediaș. În câteva ore a făcut o pagubă uriașă

Incendiator reținut de poliție la Mediaș. În câteva ore a făcut o pagubă uriașă

Un incendiator a fost reținut de poliție la Mediaș după ce a dat foc unui autoturism și acoperișului unei case din localitate.

Incendiator reținut de poliție la Mediaș.

Un tânăr din Mediaș a fost acuzat că a incendiat un autoturism. Focul s-a extins, de la mașină, la acoperișul unei case din vecinătate, care a ars în totalitate. Prejudiciul a fost estimat de poliție la aproximativ 25.000 de euro, conform unui comunicat de presă.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a fost reţinut de poliţişti și a fost pus sub acuzare. În urma cercetărilor, investigatorii au mai stabilit că același tânăr a încercat să spargă un chioșc din piața municipiul Mediaș.

„La data de 22 februarie, în jurul orei 2,30, Poliţia Municipiului Mediaş a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Pădurii din municipiu a izbucnit un incendiu la un autoturism. Incendiu care s-a extins la acoperişul unui imobil de pe strada Avram Iancu, acestea arzând în totalitate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Sibiu.

Incendiator reținut de poliție la Mediaș

Potrivit comunicării poliției, autoturismul și clădirea a cărei acoperiș a fost incendiat aparțin aceleași persoane. Drept urmare, un  prejudiciu a fost stabilit, de polițiști și de pompieri la aproximativ 25.000 de euro.

„Prejudiciul a fost estimat la suma de 25.000 de euro, autoturismul şi imobilul în cauză aparţinând aceleiaşi persoane. Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către poliţişti şi pompieri, s-a concluzionat faptul că incendiul ar fi fost provocat intenţionat. Prin folosirea unei surse de aprindere asupra autoturismului”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu.

Acuzatul a încercat să spargă un chioșc

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii medieşeni, presupusul autor al incendiului a fost identificat în jurul orei 6,00. Acesta este un localnic din Mediaș, în vârstă de 28 de ani.

În acest context, polițiștii au mai anunțat că același bărbat ar fi comis și o spargere la un chioșc, în jurul orei 5.00. El ar fi încercat să fure mai multe bunuri din locația cu pricina, amplasată în Piaţa Corneliu Coposu din municipiul Mediaş.

Bărbatul de 28 de ani a fost reținut și urmează ca procurorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare.