Evenimentul Zilei > Actualitate > Rețea de incendiatori la comandă săltată de mascații din Alba și Cluj
Rețea de incendiatori la comandă săltată de mascații din Alba și Cluj

Rețea de incendiatori la comandă săltată de mascații din Alba și Cluj

Trei bărbați din Alba și Cluj, care acționau la comanda unui afacerist din Alba Iulia, au fost reținuți sub acuzația de incendiere și distrugere. În plus, cel care a comandat aceste atacuri a ajuns și el după gratii.

Polițiștii din Alba Iulia și cei din Cluj au acționat, joi, pentru a destructura o rețea de infractori care acționa la comandă, și incendia mașinile sau casele unor persoane care ”deranjau”.

Potrivit unor informații oficiale, un om de afaceri din Alba Iulia, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut sub acuzația de instigare la distrugere prin incendiare, în timp ce autorii, trei bărbați, de 30 de ani și de 32 de ani, din Alba și Cluj, au ajuns în arest, fiind acuzați car ar fi autorii acestor infracțiuni.

Anchetatorii spun că în perioada august 2019-februarie 2020, omul de afaceri le-ar fi comandat celor trei să incendieze șase autoturisme, care erau proprietatea unor alți oameni de afaceri din Alba Iulia, cu care instigatorul ar fi avut diverse relații de afaceri.

De asemenea, unul dintre autori este acuzat că în noaptea de 5 februarie 2020 ar fi pătruns într-o casă aflată în construcție și a incendiat acoperișul acesteia, pagubele fiind în valoare de 14.000 de lei. În total, pagubele se ridică la suma de 777.000 lei.

Pentru a destructura această rețea de infractori, polițiștii din Alba au apelat la polițiștii clujeni care au efectuat mai multe percheziții în zona orașului Turda.

În ultimele luni, pompierii de la ISU Alba au fost chemați în toiul nopții să stingă incendii la autoturisme, care ar fi izbucnit din senin. Anchetele efectuate au dus la concluzia că incendiile au fost provocate.

Un astfel de caz a avut loc în noaptea de 31 ianuarie /1 februarie dar și în data de 12 ianuarie 2020.