Evenimentul ZileiActualitateIncendiul de la Marius Nasta, în atenția Poliției. Ce ascund autoritățile?

Incendiul de la Marius Nasta, în atenția Poliției. Ce ascund autoritățile?

Incendiul de la Marius Nasta, în atenția Poliției. Ce ascund autoritățile?
Incendiul de la Marius Nasta este în atenția Poliției Capitalei. Oamenii legii așteaptă concluziile pompierilor ISU. Autoritățile se încurcă în explicații

Incendiul de la Marius Nasta în atenția Poliției. Autoritățile se încurcă în explicații. Între timp, după miezul nopții de duminică spre luni, polițiștii au descins la Institutul Marius Nasta.

Cu puțin timp înaine, oficiali din Poliția Română au declarat, pentru evz.ro, că așteaptă un semn de la ISU pentru a face cercetări.

Dilema autorităților este legată de cauza incidentului de la Marius Nasta care a provocat panică în rândul românilor.

Surse din Poliția Română au dezvăluit,pentru evz.ro, că polițiștii așteaptă confirmarea incendiului de la reprezentanții ISU.

„De obicei, după ce incendiul este lichidat se fac cercetari”, a explicat un polițist, pentru evz.ro.

„În orice caz de incendii cu bunuri distruse, polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a subliniat polițistul.

Incendiul de la Marius Nasta în atenția Poliției

Până duminică seara, nu a fost confirmată, oficial, intervenția polițiștilor la fața locului.

De la ISU București-Ilfov primele concluzii nu sunt concludente.

Pe surse, am aflat că nu ar fi fost nici foc, nici fum.

Despre incident, șeful ISU București-Ilfov, colonelul Orlando Șchiopu a declarat că se fac cercetări pentru a stabili cauza exactă.

Șeful ISU: „Poate fi vorba despre abur sau fum”

Incendiul de la Marius Nasta în atenția Poliției. Colonelul Șchiopu spunea că poate fi vorba despre abur sau fum care ar fi provenit de la unitatea de climatizare.

Cea care asigură tempratura optimă în interiorul unității ATI de suport COVID-19, aflată în curtea spitalului.

„Dimineață vom ști ce s-a întâmplat”, a adăugat colonelul Șchiopu.

În schimb, personalul medical de la camera de gardă a spitalului Marius Nasta a anunțat la 112 că a văzut flacără la unitatea mobilă.

Informările oficiale se bat cap în cap

ISU București-Ilfov a transmis că în interiorul unității mobile se aflau 7 pacienți,  5 dintre aceștia fiind intubați, care nu au fost răniți.

În schimb, Ministerul Sănătății a transmis într-un comunicat de presă că niciun pacient de acolo nu este intubat, contrazicând informațiile furnizate de către ISU București.

„Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienți. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut”, a transmis Ministerul Sănătății.


Accesează: