Cum să păstrezi încălțămintea de vară, iarna aceasta, pentru a o putea purta și anul următor

Cum să păstrezi încălțămintea de vară, iarna aceasta, pentru a o putea purta și anul următor

Sezonul rece a început, iar cu el vine nevoia de a ne ajusta garderoba. Dar ce facem cu încălțămintea de vară?

Iarna s-a instalat corespunzător, în întreaga țară, așa că ajustarea garderobei, inclusiv a articolelor de încălțăminte este obligatorie. Ce facem cu încălțările de vară, purtate până de curând, întrucât ne-am bucurat de o toamnă blândă, încât să le avem și anul viitor?

Le depozităm așa cum au rămas după sezonul de vară-toamnă sau le întreținem, încât să ne bucurăm de ele, peste câteva luni?

Ne puteți urmări și pe Google News
Incaltaminte de vara

Articolele de încălțăminte, de vară, trebuie curățate și depozitate corespunzător, iarna

Efectuarea unei întrețineri corecte și depozitarea adecvată a ghetelor, sandalelor și a altor tipuri de încălțăminte de vară poate face diferența dintre a le putea purta și anul următor sau a le înlocui.

Cum curațăm corect încălțămintea de vară

Pentru a începe procesul de întreținere a încălțămintei de vară, pentru sezonul rece, primul pas esențial este curățarea corectă. Diferite tipuri de materiale necesită abordări diferite:

Curățarea ghetelor din piele

Pentru ghetelor din piele, aveți nevoie de:

O cârpă moale Apă caldă Săpun lichid sau special pentru piele O cremă hidratantă pentru piele

Pasul 1: Începeți prin ștergerea încălțămintei de praf și murdărie folosind o cârpă moale sau o perie delicată.

Pasul 2: Amestecați apă caldă cu săpunul lichid sau special pentru piele pentru a crea o soluție de curățare ușoară.

Pasul 3: Cu o cârpă moale înmuiată în soluția de curățare, ștergeți cu grijă suprafața ghetelor pentru a îndepărta orice pete sau murdărie. Evitați folosirea apei în exces.

Pasul 4: După ce ați terminat de curățat, lăsați ghetele să se usuce natural la temperatura camerei. Nu le expuneți căldurii directe sau radiatoarelor.

Pasul 5: După ce sunt complet uscate, aplicați o cremă hidratantă pentru piele pentru a menține suplețea pielii și a preveni uscarea excesivă.

Întreținerea pantofilor din material textil

Dacă aveți pantofi de vară din material textil, iată ce trebuie să faceți:

Perie pentru încălțăminte Apă caldă Săpun lichid sau detergent textil O cârpă curată

Pasul 1: Folosiți peria pentru a îndepărta murdăria și praful de pe pantofi.

Pasul 2: Amestecați apă caldă cu săpun lichid sau detergent textil pentru a crea o soluție de curățare.

Pasul 3: Cu o cârpă înmuiată în soluția de curățare, ștergeți cu atenție suprafața pantofilor pentru a elimina petele sau murdăria.

Pasul 4: Lăsați pantofii să se usuce complet la temperatura camerei, evitând expunerea la căldură excesivă sau soare direct.

Întreținerea sandalelor din material sintetic

Pentru încălțămintea de vară din material sintetic, urmați acești pași:

Perie pentru încălțăminte Apă caldă Săpun lichid sau detergent delicat O cârpă moale

Pasul 1: Utilizați peria pentru a îndepărta murdăria și praful de pe sandale.

Pasul 2: Amestecați apă caldă cu săpun lichid sau detergent delicat pentru a crea o soluție de curățare.

Pasul 3: Cu o cârpă moale înmuiată în soluția de curățare, ștergeți cu atenție suprafața sandalelor pentru a elimina petele sau murdăria.

Pasul 4: Lăsați sandalele să se usuce la temperatura camerei.

Aplicarea soluțiilor de întreținere potrivite, pentru încălțăminte

O dată ce încălțămintea de vară este curată, este timpul să aplicați soluțiile de întreținere potrivite în funcție de material:

Protejarea Pielii

Pentru încălțămintea din piele, folosiți o cremă hidratantă pentru piele pentru a menține suplețea și a preveni crăparea. De asemenea, puteți aplica o soluție de impermeabilizare pentru a proteja încălțămintea de umezeală și pete.

Întreținerea materialului textil

Pentru pantofii din material textil, puteți folosi un spray de impermeabilizare pentru a-i proteja de umezeală și pete. Pentru a menține prospețimea, utilizați un deodorant pentru pantofi sau inserții absorbante de umiditate.

Păstrarea sandalelor din material sintetic

Pentru încălțămintea din material sintetic, puteți utiliza un spray de curățare și deodorant pentru a păstra prospetimea și pentru a preveni mirosurile neplăcute. De asemenea, stocați sandalele într-un loc uscat și răcoros pentru a preveni deformarea materialului.

Cum depozităm corect încălțămintea, în sezonul rece

Pentru a păstra încălțămintea de vară în condiții optime până la sezonul următor, depozitați-o într-un mod adecvat:

- Folosiți saci de pânză sau cutii de depozitare pentru a proteja încălțămintea de praf și murdărie. - Stocați fiecare pereche separat pentru a evita zgârierea sau deformarea. - Evitați depozitarea în spații umede sau expuse la umiditate. - Verificați periodic starea încălțămintei pentru a detecta orice deteriorare sau nevoie de întreținere suplimentară. - Introduceți ghemotoace mari de hârtie strânsă în interiorul încălțărilor, pentru a ajuta la păstrarea formei acestora, mai ales în partea din față.

Cu puțin efort și atenție, încălțămintea de vară poate rezista și în sezonul rece.

Veți reuși să conservați adecvat articolele de încălțăminte, iar în sezonul cald viitor, încălțările vor fi gata de purtat.

Curățarea corectă, aplicarea soluțiilor de întreținere potrivite și depozitarea adecvată sunt obligatorii pentru a păstra încălțămintea în condiții bune.

Țineți cont de faptul că există magazine specializate care oferă, contra-cost, servicii de curățare și întreținere.

Totuși, aceste operațiuni pot fi făcute, lejer, și acasă. Produsele de curățare și întreținere pot fi găsite în magazine specializate, de încălțăminte, dar și în supermarketuri sau hypermarketuri.