Evenimentul Zilei > Social > Autoritățile în ALERTĂ! Încălcări FLAGRANTE ale legii, la Referendum. Un primar este ANCHETAT
Autoritățile în ALERTĂ! Încălcări FLAGRANTE ale legii, la Referendum. Un primar este ANCHETAT

Autoritățile în ALERTĂ! Încălcări FLAGRANTE ale legii, la Referendum. Un primar este ANCHETAT

Dosar penal pentru un bărbat din Călărași, care a votat de două ori la Referendum, motivând că prima oară a votat în numele mamei sale.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au anunțat că pentru un bărbat din Călărași a fost întocmit dosar penal. De asemenea, în Dolj un primar este cercetat pentru că ar fi fost acuzat că a transportat cetățeni la urne și le-ar fi spus cum să voteze, informează Mediafax.ro.

„În Călăraşi, poliţiştii au întocmit dosar penal unei persoane care, după ce a votat şi a introdus buletinul de vot în urnă a cerut un alt buletin şi a mai votat o dată, motivând că de această dată a votat în numele mamei sale. (…) De la ultima raportare şi până în prezent, au fost înregistrate 17 sesizări de posibile fapte contravenţionale sau infracţiuni. Dintre acestea, 6 nu s-au confirmat. Celelalte sunt în curs de verificare şi soluţionare”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit sursei citate.

Totodată, Ministerul de Interne a anunțat, duminică seara, că un bărbat a fost sancționat contravențional în Dâmbovița, după ce a sunat la 112 și a semnalat în mod eronat un caz de corupere al alegătorilor.

„Două persoane au fost amendate cu 700 de lei pentru săvârşirea unor fapte contravenţionale. (…) Poliţiştii din Dolj efectuează verificări după ce au fost sesizaţi că într-o comună din Dolj primarul şi mai mulţi consilieri au transportat mai mulţi cetăţeni la secţia de votare îndemnându-i cum să voteze”, a mai precizat Monica Dajbog.