Evenimentul Zilei > International > ÎNCĂLCARE GRAVĂ a convențiilor internaționale de către Rusia! Sunt vizați tinerii ucrainieni
ÎNCĂLCARE GRAVĂ a convențiilor internaționale de către Rusia! Sunt vizați tinerii ucrainieni

ÎNCĂLCARE GRAVĂ a convențiilor internaționale de către Rusia! Sunt vizați tinerii ucrainieni

Rusia încalcă din nou convenții internaționale importante. Ucraina somează Rusia să respecte înțelegerile.

Ministerul de Externe al Ucrainei lansează acuzații grave la adresa Rusiei. Aceasta ar fi interzis unui consul ucrainean să-l viziteze pe Pavlo Hryb, acesta din urmă fiind un deținut politic: „Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei protestează împotriva primirii refuzului părții ruse de a acorda consulului ucrainean permisiunea de a vizita cetățeanul ucrainean condamnat ilegal- Pavlo Hryb. Ministerul consideră că un astfel de pas este o încălcare gravă de către Rusia a obligațiilor sale internaționale, în special a articolului 13 al Convenției Consulare dintre Ucraina și Rusia, care prevede dreptul funcționarilor consulari ucraineni de a vizita cetățenii propriei țări.”

 

Ucraina acuză că acest refuz este legat de starea de sănătate delicată a lui Pavlo Hryb.

 

Corpul Diplomatic din Ucraina solicită: „accesul imediat al oficialilor consulari ucraineni la Pavlo Hryb, precum și o examinare medicală a deținutului în regim de urgență.

 

Acuzațiile ce i se aduc deținutului sunt legate de acte teroriste pe care acesta le-ar fi realizat, instruind un complice să detoneze un dispozitiv explozibil într-o școală din Federația Rusă.

 

Deținutul este în vârstă de doar 19 ani și a fost capturat de către FSB (serviciul de informații rus) pe data de 24 august 2017 în Belarus. 

 

Acesta a fot sedus de către o tânără de 20 de ani inițiată de către FSB și care ar fi martorul principal, conform UNIAN.