Evenimentul Zilei > International > Încă un „succes” al lui Biden. O țară NATO e gata să schimbe tabăra
Încă un „succes” al lui Biden. O țară NATO e gata să schimbe tabăra

Încă un „succes” al lui Biden. O țară NATO e gata să schimbe tabăra

Atacul dur al lui Joe Biden împotriva lui Vlasdimir Putin a declanșat o reacție dură din partea liderului unei țări NATO.

Încă un „succes” al lui Biden. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a comentat afirmația lui Joe Biden potrivit căreia Vladimir Putin ar fi un „ucigaș”.

Încă un „succes” al lui Biden

Erdogan a spus că acuzațiile lui Biden „nu sunt potrivite pentru un președinte”. Mai mult, „sultanul” a declarat că astfel de atacuri sunt „inacceptabile” pe scena mondială. „Comentariul domnului Biden despre Putin nu se potrivește unui șef de stat”, a declarat Erdogan reporterilor după rugăciunea de vineri de la Istanbul.


Biden pregătește un război special împotriva Rusiei. Riscuri uriașe


Apoi, președintele l-a lăudat pe Putin pentru că a dat un răspuns „inteligent” și „elegant”, făcând referire la urările de sănătate adresate de Putin omologului său american, scrioe The Moscow Times.

Încă un „succes” al lui Biden. Relația dintre Washington și Ankara este la pământ

Relația dintre Ankara și Washington este la punctul cel mai scăzut din ultimii ani. Lucrurile s-au deterioarat în mare parte din cauza deciziei Turciei de a achiziționa sistemului rus de apărare antiaeriană S-400.

În ciuda faptului că Turcia este cea de-a doua cea mai mare armată a NATO, țara a fost exclusă din programul american F-35 din cauza scandalului S-400. Americanii s-au declarat îngrijorați că avioanele lor de luptă avansate vor deveni vulnerabile pentru spionajul rus prin infiltrarea acestui sistem în complexul militar al armatei turce.


Istoria secretă. Teribila soartă a fiicei lui Ștefan cel Mare. Temniță în loc de tron


 Președintele american amenință cu o politică dură față de Turcia

Biden a promis, de asemenea, să aplice o poziție dură față de Turcia, e o nouă escaladare a problemelor dintre cele două țări, pe care Trump a încercat să le aplaneze respingând inițiativele Congresului de a impune sancțiuni. Biden nu a luat încă legătura cu Erdogan de la preluarea mandatului, dar l-a numit autocrat pe „sultan” .

Spionii Rusiei au împănzit NATO. Vești șocante vin din Bulgaria