Încă un sportiv din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de Vară

Încă un sportiv din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de Vară

Luptătoarea Mariana Draguțan, din Republica Moldova, a obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024. Eleva antrenorului Andrei Chiperi și-a asigurat calificarea la JO, în cadrul turneului preolimpic de la Istanbul, din Turcia.

În disputa care a avut rol decisiv, Mariana Drăguțan a învins-o, în categoria de greutate de până la 53 kg, pe tripla campioană europeană, maghiara de origine rusă, Sztalvira Orsos.

Până atunci, discipola antrenorului Andrei Chiperi le-a mai învins pe Oleksandra Kogut (Austria), Aruuke Kyzy (Kyrgystan) și Shokdida Akhmedova (Uzbekistan).

Câți sportivi din Republica Moldova și-au asigurat calificarea, până acum, la Jocurile Olimpice

Aceasta este a treia cotă olimpică, la proba lupte feminine, obținută de R. Moldova, după ce anterior Anastasia Nichita și Irina Rîngaci și-au asigurat și ele prezența la Olimpiada de vară din acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în acest moment, Moldova și-a asigurat 12 cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris, conform ziarulnational.md.

1 milion de bilete au fost puse în vânzare, în luna martie, pentru turneele de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, din vara acestui an, a anunţat Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare.

Turneele de fotbal din cadrul Olimpiadei de la Paris (masculin şi feminin) se vor desfăşura între 24 iulie şi 10 august, în şapte oraşe franceze: Bordeaux, Lyon, Marsilia, Nantes, Nisa, Saint-Etienne şi Paris, ambele finale fiind programate pe stadionul Parc des Princes.Echipa masculină de fotbal a Franţei va debuta la turneul olimpic pe 24 iulie, împotriva selecţionatei Statelor Unite, pe Stade Velodrome din Marsilia.

Măsurile luate de organizatori

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 au mai declarat că vor reduce la jumătate emisiile și vor aduce „o contribuție pozitivă la climă”. Cu toate acestea, grupurile de mediu au numit afirmațiile „înșelătoare”. „Vrem să demonstrăm că putem desfășura aceste Jocuri cu jumătate din emisii”, afirmă Georgina Grenon, director de excelență de mediu pentru Paris 2024.