Evenimentul ZileiActualitateÎncă un șoc pentru România! Crimă și cadavre arse. Criminalii au fost eliberați…

Încă un șoc pentru România! Crimă și cadavre arse. Criminalii au fost eliberați…

Încă un șoc pentru România! Crimă și cadavre arse. Criminalii au fost eliberați…
Crime șocante au zguduit România de-a lungul timpului, însă doar o parte din ele sunt și cunoscute. Un copil a fost ucis pentru că se speriase de cărăbuși. Un soț a fost sugrumat de soție și cumnată, iar apoi trupul i-a fost tranșat de cele două cu ajutorul fiicei defunctului. Multe cadavre au fost arse, în speranța că distrugerea totală a trupurilor anulează, cumva, comiterea infracțiunii. Cu toate acestea, autorii acestor crime oribile au fost prinşi, condamnați la ani de pușcărie, de unde au scăpat, deja, prin grațiere sau eliberare condiționată.

Un italian a ucis copilul de trei ani al iubitei sale, apoi l-a ars într-un cazan în care a pus sodă caustică.

“În luna mai 2013, cu o săptămână înainte de sărbătoarea Paștelui, spre seară, minorul se afla în curtea locuinței inculpatului Antonio Zaccagna, însoțit fiind de mama sa, de inculpat și de martorii O. J. și O.I.. Întrucât, în acea zi, inculpatul săpase în grădină, din pământ au ieșit cărăbuși, astfel că minorul s-a speriat și a început să plângă și să țipe.

Enervat de purtarea isterică a copilului, inculpatul l-a lovit pe acesta cu pumnul la nivelul pieptului, după care l-a prins de haine și l-a dus în casă, trântindu-l pe pat”,  se arată în Sentinţa Penală nr. 10/ 2017 a Tribunalului Sibiu. În casă, italianul a continuat să îl lovească pe copil cu pumnul în piept, până ce acesta a început să vomite mâncare și sânge, s-a învinețit la față și a devenit rigid.

Mama, unchiul și mătușa victimei au protejat criminalul

Ce a urmat întrece orice scenariu de film horror. Imediat, trupul copilului a fost îngropat într-o cămară a locuinței, la aproximativ 30 cm adâncime. A doua zi, Zaccagna, mama copilului şi fraţii ei au mers împreună la Târgu Mureş, de unde bărbatul a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică.

“Inculpatul a adus un cazan pe care l-a pus pe soba din bucătărie, a dezgropat cadavrul și l-a pus apoi în cazan. A pus apă în cazan, a vărsat soda caustică peste cadavru și a făcut apoi, mai multe ore, foc în sobă. După mai multe ore de foc în sobă, cadavrul minorului s-a transformat într-un lichid asemănător unei leșii, a unui lichid gelatinos”, se mai arată în aceeași sentință.

Noaptea, conținutul cazanului a fost aruncat cu totul în râul Mutreș, la 60 km de casă.

Abia după trei ani, Otvos Tunde, mama copilului, le-a spus oamenilor legii despre oroare. Ea îl reclamase pe italian că o bătea și a ajuns să povestească de uciderea fiului ei.

În februarie 2017, Tribunalul Sibiu l-a condamnat pe Antonio Zaccagna  la 14 ani de închisoare. Mama copilului ucis, Otvos Tunde, şi fraţii ei au scăpat, culmea, fără nici o zi de puşcărie, deși au participat, alături de autorul crimei la distrugerea cadavrului și apoi au tăinuit fapta ani la rând.

Măndica și-a tranșat soțul ajutată de soră și fiică

O femeie din Brăila care și-a ars soțul în butoi a fost, în final, grațiată. Fapta s-a întâmplat la puțin timp după revoluție: în primăvara anului 1990 Măndica Cociaș, 48 de ani, din satul Titcov, pe malul braţului Măcin (Dunărea veche), a reclamat la poliție dispariția soțului, în vârstă de 50 de ani.

De fapt, așa cum aveau să constate oamenii legii câteva săptămâni mai târziu, femeia şi-a ucis soţul, prin strangulare, i-a ars cadavrul într-un butoi din tablă, şi apoi a aruncat în Dunăre resturile. Povestea e consemnată cu lux de amănunte de comisarul Traian Tandin în cartea “Cei mai odioşi 100 criminali români”.

Totul a ieșit la iveală la câteva săptămâni de la comiterea faptei, când un rest uman a ieșit la suprafața Dunării și a ajuns pe mal. Apoi, niște tineri din sat au declarat că femeia încercase să îi plătească cu 20.000 de lei ca să îi ia zilele lui Ștefan. Când se îmbăta, bărbatul își bătea crunt nevasta.

Ajutată de sora asa, femeia l-a ucis, în somn pe cel căruia îi jurase să îi fie aproape ”până ce moartea ne va despărți”. Cele două au dus trupul într-un butoi și i-au dat foc. Cum cadavrul nu a dispărut prin ardere, femeia, ajutată de soră și de fiica sa, a tranșat trupul bărbatului și a aruncat bucățile în fluviu.

Cociaş Măndica a fost condamnată la închisoare și a executat doar 10 ani din pedeapsă, fiind graţiată prin Decretul nr. 61/8 martie 2000, emis de preşedintele de atunci al României, Emil Constantinescu.

Cum a fost ars cămătarul Picu pe malul Cugirului

Un cămătar valutist din Cugir a dispărut în 9 iulie 2001. S-a întâmplat, au aflat polițiștii cărora li s-a reclamat lipsa acestuia, după ce se întâlnise cu un fost poștaș, ca să îi împrumute bani.

Romeo Nicolae Chelaru, 28 de ani, căsătorit, cu un copil, a fost dat afară de la Poștă deoarece s-a descoperit că fura din pensii. Rămas fără serviociu s-a îngropat în datorii și a ajuns să apeleze la cămătar. I-a cerut 500 de dolari lui Picu, iar acesta a solicitat garanție apartamentul familiei, moment în care fostul poștaș i-a dat în cap cu o sticlă, omorându-l pe loc.

Imediat, Chelaru a golit de bani borseta cămătarului, unde a găsit 700 de dolari şi 3.000 de mărci germane, apoi a dus victima în cada din baie, și, așa cum probabil văzuse în filme, a tăiat în bucăți cadavrul. Ulterior, a transportat bucăţile pe malul râului Cugir, în apropierea localității Vinerea, şi le-a dat foc, acoperind resturile umane cu lemne pe care le-a stropit cu benzină.

Anchetorii spun că focul a ars până a doua zi, la orele 10.00, când criminalul a adunat atent cenuşa şi resturile rămase şi le-a aruncat, împreună cu partea metalică a cuţitului şi toporului folosite în tranșare și puse la ars și ele, în râul din apropiere.

Nicolae Romeo Chelaru și-a recunoscut cu greu fapta și a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tâlhărie, profanare de cadavre, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune, iar Tribunalul Alba l-a condamnat la 19 ani de închisoare.

În august 2014, criminalul a fost liberat condiţionat, printr-o decizie a Tribunalului Timiş.

Sursa: Libertatea.ro

 


Accesează: