Evenimentul Zilei > Social > Încă un primar anunță sfârșitul afacerilor din subteran. „Statul în stat trebuie să ajungă la sfârșit”
Încă un primar anunță sfârșitul afacerilor din subteran. „Statul în stat trebuie să ajungă la sfârșit”

Încă un primar anunță sfârșitul afacerilor din subteran. „Statul în stat trebuie să ajungă la sfârșit”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, că dărâmarea spațiilor comerciale de la metrou va începe cel mai târziu săptămâna viitoare.

Primarul Ciprian Ciucu a anunţat că autoritatea locală va începe vineri sau cel mai târziu săptămâna viitoare ridicarea chioşcurilor din staţiile de metrou de pe raza Sectorului 6.

„Da, mizeria tranziţiei, simbolul prăduirii şi ilegalităţilor anilor ’90, statul în stat, reprezentat de ”sindicate”-ul de la metrou, trebuie să ajungă la sfârşit. Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor şi de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spaţiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6.

Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens şi lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalităţi) să începem vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea staţiilor de metrou de pe raza Sectorului 6. Poliţia Locală şi ADP Sector 6 vor elibera spaţiile Metrorex de acele chioşcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) şi… să nu uităm de #colectiv. Felicitări ministrului Drulă pentru bărbăţie!”, a scris Ciprian Ciucu, miercuri, pe Facebook.

Dărâmarea spațiilor de la metrou a început miercuri dimineață, la stația Ștefan cel Mare

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost prezent, miercuri, la staţia de metrou Ştefan cel Mare, unde a început desfiinţarea chioşcurilor, el declarând că acestea nu au autorizaţie de construire şi îngreunează ieşirea în caz de incendiu.

„Nu există nicio autorizaţie de construire dată nici de Sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare, aceste construcţii sunt amplasate ilegal în Sectorul 2. Înţeleg şi există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieşirea în caz de incendiu şi aseară Poliţia Locală a suspendat activitatea acestor agenţi economici şi, de asemenea, am dat o dispoziţie pentru desfiinţarea lucrărilor construite ilegal”, a spus Radu Mihaiu.

„În acest moment, din punctul nostru de vedere, administrarea acestor spaţii este a Metrorex. Înţeleg că o societate, am vorbit mai devreme cu un administrator al Sindomet, dacă nu mă înşel, care spunea că au contract. Înţelegerea mea este că acest contract este expirat (…) Aceste construcţii nu au autorizaţie de construire şi sunt un real pericol în ceea ce priveşte evacuarea la incendiu”, a subliniat Radu Mihaiu.