Evenimentul Zilei > Sport > Încă o victimă a COVID-19! Antrenorul a fost răpus cu o zi înainte să împlinească 66 de ani
Încă o victimă a COVID-19! Antrenorul a fost răpus cu o zi înainte să împlinească 66 de ani

Încă o victimă a COVID-19! Antrenorul a fost răpus cu o zi înainte să împlinească 66 de ani

În prima zi a noului an, coronavirusul a mai făcut o victimă celebră, în persoana antrenorului lotului național de dirt track, un sportiv și antrenor cu o carieră remarcabilă.

Antrenorul lotului naţional de dirt track, Petre Iancu, a decedat din cauza COVID-19, vineri, cu doar o zi înainte să împlinească 66 de ani, a anunţat Federaţia Română de Motociclism pe site-ul său, citată de Agerpres.

Iancu, antrenor de dirt track şi la clubul CSTA Bucureşti, a alergat în a doua jumătate a anilor ’70 la disciplinele speedway şi viteză (clasa motocicletelor cu ataş). La dirt track a concurat pentru clubul Metalul Bucureşti, iar la viteză pentru clubul la care a antrenat peste ani, CSTA Bucureşti, însă cele mai mari performanțe profesionale le-a avut ca antrenor.

După desfiinţarea uzinei Faur Bucureşti, Petre Iancu s-a ocupat de mutarea secţiei de motociclism de la fostul club Asociaţia Sportivă Gică Voiculescu la CSTA şi a fost antrenorul secţiei de dirt track a CSTA în ultimii 15 ani, iar din 2016 a devenit antrenor al lotului naţional.

Membru al Comisiei de dirt track a Federaţiei Române de Motociclism, antrenorul a fost răpus de COVID-19, după ce fusese internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

La înmormântare vor participa doar membrii familiei

„Petre Iancu, antrenor de Dirt Track al clubului CSTA București și al Lotului Național al României ne-a părăsit astăzi, cu doar o zi înainte să împlinească 66 de ani. (…) Petre Iancu era membru al Comisiei de Dirt Track a Federației Române de Motociclism și era probabil cel mai cunoscut și apreciat om al ultimilor ani pe traseul de Dirt Track de la Brăila. Acesta ne-a părăsit astăzi răpus de COVID-19, după ce fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență București. Condițiile pandemice din aceste zile fac imposibilă participarea la înmormântare a celor care doresc să îi aducă un ultim omagiu, cu excepția familiei. Federația Română de Motociclism este alături de ei și de prietenii lui Petre în aceste momente grele! Dumnezeu să îl ierte!”, transmite Federația Română de Motociclism.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.