Evenimentul Zilei > International > Încă o tragedie lovește Afganistanul. Cel puțin șapte persoane au murit. Explozie în lanț
Încă o tragedie lovește Afganistanul. Cel puțin șapte persoane au murit. Explozie în lanț

Încă o tragedie lovește Afganistanul. Cel puțin șapte persoane au murit. Explozie în lanț

Cel puţin șapte personae au murit, iar alte 14 au fost rănite după ce zeci de maşini au luat foc în Kabul, Afganistan.

Cel puţin şapte oameni şi-au pierdut viaţa şi 14 au fost răniţi după ce zeci de mașini care stăteau la coadă pentru a primi permisiunea să intre în Capitala Afganistanului, Kabul, au luat foc, între ele mai multe camioane-cisternă pline cu combustibil, de unde a şi pornit focul, transmite duminică EFE.

Incendiul a izbucnit sâmbătă noaptea în nordul capitalei, în cartierul Shakar-Dara, unde se află autostrada care face legătura între Kabul şi provinciile din nordul ţării, a informat duminică, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

„Incendiul s-a declanşat la un camion-cisternă cu combustibil şi apoi s-a extins la alte camioane şi la o benzinărie”, a transmis sursa citată, care a precizat că toate camioanele pot intra în oraş doar după orele 21:00 şi după primirea unui permis.

„În urma incendiului de noaptea trecută, echipele noastre au găsit şapte corpuri carbonizate şi 14 răniţi”, a menţionat Arian, care a precizat că zeci de camioane, printre care şi mai multe camioane-cisternă pline cu combustibil, au fost complet distruse.

Chiar şi duminică dimineaţa de la locul dezastrului continua să iasă fum, iar din multe dintre vehicule nu a mai rămas decât caroseria carbonizată.

Arian a ţinut să precizeze că incendiul ”nu a fost un atac terrorist”.

SUA ȘI NATO și-au retras trupele din Afganistan

După aproape 20 de ani, Statele Unite şi NATO au început oficial sâmbătă să-şi retragă ultimele trupe din Afganistan, lăsând ţara într-un viitor incert, pe fondul atacurilor în creştere ale insurgenţilor talibani, transmite DPA.

Aproape 10.000 de soldaţi NATO din misiunea de instruire Resolute Support, între care 2.500 de soldaţi din SUA şi aproximativ 1.100 din Germania, cele două cele mai mari contingente, vor părăsi ţara până la 11 septembrie.

1 mai este data oficială de începere a retragerii, dar echipamentul militar a început deja să părăsească ţara cu săptămâni în urmă.

 

Mai multe ţări membre NATO au desfăşurat forţe suplimentare sau le ţin pregătite pentru a asigura retragerea.