Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o școală din București și-a închis porțile din cauza coronavirusului
Încă o școală din București și-a închis porțile din cauza coronavirusului

Încă o școală din București și-a închis porțile din cauza coronavirusului

O școală din Sectorul 4 al Capitalei va intra în scenariul roșu de funcționare, după ce au fost depistați patru salariați infectați cu noul coronavirus.

Şcoala Gimnazială numărul 194 din Sectorul 4 va intra în scenariul roşu de funcţionare după ce, la nivelul unităţii, au fost înregistrate patru persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei de Sector, în administrarea căreia se află unitatea de învățământ.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4, în urmă cu o săptămână, două persoane de la Şcoala Gimnazială nr. 194 au fost testate pozitiv, iar în acest weekend, alte două. În aceste condiții, conform reglementărilor în vigoare, se va intra automat în scenariul roşu de funcţionare.

„Întreaga activitate didactică se va muta exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, în același sector au fost dispuse măsuri de dezinfecţie în alte şapte unităţi de învăţământ după ce, în ultimele 48 de ore, câte o persoană de la fiecare şcoală a fost depistată cu noul coronavirus.

„Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a altor şapte unităţi de învăţământ după ce, în ultimele 48 de ore, câte o persoană din fiecare dintre şcoli a fost confirmată pozitiv la SARS-COV 2. Unităţile şcolare care se află în această situaţie sunt următoarele: Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev; Colegiul Naţional Ion Creangă – un elev; Şcoala Gimnazială nr. 129 – un elev; Colegiul Naţional Mihai Eminescu – un elev; Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev; Şcoala Gimnazială nr. 194 – doi elevi; Şcoala Gimnazială Mărţişor – un elev”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului de presă, măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit actului normativ, la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz, prin decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

România trăiește numai din împrumuturi. S-a ajuns la o sumă fabuloasă!

News alert. Finanțele au decis ce se întâmplă cu datornicii. Toată lumea trebuie să afle

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: