Evenimentul ZileiActualitateÎncă o profesie dispare. Evoluția digitală o răpune definitiv

Încă o profesie dispare. Evoluția digitală o răpune definitiv

Încă o profesie dispare. Evoluția digitală o răpune definitiv
David Bailey a cunoscut faima lucrând cu reviste importante din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. A fotografiat de-a lungul timpului modele, artiști, persoane publice cu rezonanță, în în 2019 crede că profesia clasică de fotograf va apune în curând.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, în special în ultimii 10-15 ani, realizarea unei fotografii de o calitate rezonabilă a devenit un lucru relativ ușor de bifat, cu ajutorul telefoanelor inteligente. În opinia lui David Bailey, piața de smartphone-uri cunoaște un puternic declin.

Celeblul fotograf, care de-a lungul timpului a realizat fotografii pentru Beatles, The Rolling Stones, Frank Sinatra, Kate Moss, Judy Garlard, Elton John, George Michael recunoaște că până și soția sa reușește să facă fotografii mai bune ca ale sale, cu ajutorul telefonului mobil.

„Soția mea face fotografii mai bune decât mine pe Insta-cum se numește… Instagram. Acele fotografii sunt extraordinare”, a declarat Bailey, potrivit DailyMail.

Dylan Jones, editor GQ a declarat și el că profesia de fotograf de vedete nu mai are aceeași valoare ca pe vremuri, în contextul în care sunt extrem de mulți fotografi amatori, tehnologia performantă e la îndemnâna oricui, iar modelele profesioniste sau amatoare se găsesc din plin, pe toate rețelele sociale.

„Nu vor mai exista prea mulți de David Bailey. Cred că a dispărut treaba asta cu fotograful de vedete. La fel ca în orice. Nu mai există staruri fashion, totul este destul de răspândit”, a declarat Jones.