Evenimentul Zilei > Social > În Timiș țăranii încep colectarea selectivă a gunoiului
În Timiș țăranii încep colectarea selectivă a gunoiului

În Timiș țăranii încep colectarea selectivă a gunoiului

Colectarea selectivă a deșeurilor este implementată, din această lună, în mai multe localități din județul Timiș, după ce, până acum, aceasta se realiza doar în municipiul Timișoara.

Timișenii din orașele Buziaș și Recaș, dar și din mai multe comune din apropierea acestor orașe încep, din acest an, să colecteze selectiv deșeurile. În următoarele luni, toate gospodăriile vor fi dotate gratuit cu recipiente de colectare, negre, pentru deșeuri menajere și galbene pentru deșeuri reciclabile.

Colectarea selective la nivelul jdețului Timiș e implementată de ADID Timiș și RETIM Ecologic Service SA. În pubelel galbene vor ajunge deșeurile care pot fi reutilizate (sticlă, hârtie, metale și plastic). De asemenea, se urmărește tratarea, direct în gospodărie, a deșeurilor biodegradabile (resturi de legume și fructe, iarbă, crengi și frunze). În următoarele luni, toate gospodăriile vor fi dotate gratuit cu recipiente de colectare, negre și galbene. Locuitorii din mediul rural vor primi compostoare și saci galbeni penttur colectarea materialelor reciclabile. Cei din orașe vor primi pubele.

Din ianuarie a început colectarea în orașele Buziaș și Recaș, respective comunele Chevereșu Mare, Darova, Nițchidorf, Sacoșu Turcesc, Racovița, Bara, Boldur, Criciova, Găvojdia, Nădrag, Știuca, Victor Vlad Delamarina, Balinț, Belinț, Coșteiu, Topolovățu Mare, Ghizela, Secaș, Brestovăț și Bogda. De asemenea, din 8 aprilie va începe colectarea în Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Remetea Mare, Șag, Sânmihaiu Român, Becicherecu Mic, Biled, Bucovăț, Cărpiniș, Cenei, Checea Mare, Dudeștii Noi, Fibiș, Foeni, Giulvăz, Iecea Mare, Mașloc, Otelec, Parța, Peciu Nou, Pișchia, Săcălaz, Sânandrei, Șandra, Satchinez, Uivar și Variaș. La 1 mai va începe colectarea selectivă și în municipiul Lugoj. (Foto: Adrian Pîclișan)