Evenimentul Zilei > Actualitate > În sfârșit! Doar două ore cu trenul până la Constanța
În sfârșit! Doar două ore cu trenul până la Constanța

În sfârșit! Doar două ore cu trenul până la Constanța

CFR a „inaugurat”, ieri, după opt ani de așteptare, prima călătorie cu trenul care durează două ore, între București și Constanța.

Trenul InterRegio 1987 a plecat la ora nouă dimineața din Gara de Nord și a ajuns la Constanța într-o oră și 55 de minute, cu trei minute mai devreme decât ora prevăzută în Mersul Trenurilor. La întoarcere, a avut exact aceeași „performanță”, plecând din orașul de la malul mării la ora 13.10 și ajungând în Capitală la 15.05.

92 de lei biletul la clasa I

Începând de ieri, câte două astfel de garnituri, cu câte șase vagoane – dotate cu câte un snack-bar, trei de clasa I și trei de clasa a II-a, cu aer condiționat – vor circula pe această rută, cu plecarea din București la orele 09.00 și 16.00 și returul de la 13.10 și 19.20. Un bilet la clasa a II-a costă 62 de lei pentru un drum și 108 pentru dus-întors. La clasa I, un drum îți scoate din buzunar 92 de lei, iar un dus-întors 163 de lei. Elevii vor plăti la clasa a II-a 47 de lei, iar la clasa I 73, pensionarii, 33 la clasa a II-a, respectiv, 63 la clasa I. Ieri, la dus, trenul a avut 36 de pasageri, iar la întoarcerea de la ora trei după amiaza, 57. CFR se așteaptă ca în weekend să se vândă toate biletele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: