Evenimentul Zilei > Actualitate > Școlile din Deva revin la cursurile online. Motivul este revoltător
Școlile din Deva revin la cursurile online. Motivul este revoltător

Școlile din Deva revin la cursurile online. Motivul este revoltător

Majoritatea şcolilor din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online. În sălile de clasă nu se mai poate asigura căldura.

În județul Hunedoara se revine la școala online! Sălile de clasă sunt reci Majoritatea şcolilor din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online. Instituțiile de învățământ nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă. Termocentrala Mintia s-a oprit vineri din cauză că nu mai are cărbune.

În județul Hunedoara se revine la școala online! 11 unităţi de învăţământ revin la scenariul galben

Potrivit inspectorului şcolar general Ilie Pârvan, un număr de 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online. Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Cursurile se vor derula după scenariul galben în şcolile care au montate deja centrale termice pe gaz, relatează Agerpres.

„Dintre unităţile de învăţământ devene, beneficiază de sisteme de încălzire proprie doar Colegiul Naţional ‘Decebal’, Colegiul Naţional Pedagogic ‘Regina Maria’, una din structurile Grădiniţei cu program prelungit nr.7 Deva, Palatul Copiilor Deva şi internatul Liceului cu Program Sportiv ‘Cetate’ Deva”, a explicat inspectorul general şcolar al judeţului Hunedoara.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului. Măsura afectează direct furnizarea apei calde şi a căldurii către aproape 4.000 de locuinţe din Deva. Însă și instituţii publice din învăţământ şi administraţie sunt afectate de oprirea termoncentralei.

Și în Bistrița s-a revenit la școala online

Elevii unei clase pregătitoare de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Bistriţa au revenit la predarea în sistem online, după ce învăţătoarea lor a fost plasată în carantină.

Trecerea în scenariul roşu se va aplica începând din 17 februarie până în 1 martie inclusiv, în baza unei hotărâri luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Tot marţi, elevii clasei cu predare în sistem simultan de la şcoala primară din Baţa au intrat în scenariul roşu. Un cadru didactic a fost confirmat cu COVID-19. Măsura se va aplica până în data de 28 februarie,