Evenimentul Zilei > Economie >  Situație dezastruoasă la termocentrala Mintia. Un oraș întreg râmâne fără apă caldă
 Situație dezastruoasă la termocentrala Mintia. Un oraș întreg râmâne fără apă caldă

 Situație dezastruoasă la termocentrala Mintia. Un oraș întreg râmâne fără apă caldă

Începând din această noapte, timp de patru zile, locuitorii orașului Deva vor rămâne fără apă caldă.

Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a afirmat că Termocentrala Mintia se va opri din lipsă de cărbune.

„Termocentrala Mintia se va opri în noaptea de sâmbătă spre duminică din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă, până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Iștoc.

El acuză Guvernul pentru această situație.

„Hunedoara va fi astfel ștearsă de pe harta energetică a României, la fel cum România va fi ștearsă de pe harta energetică a Europei. Rușine guvernanților”, a mai spus liderul de sindicat.

Cristian Iștoc a precizat că la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone.

Din această cauză, municipiul Deva rămâne fără apă caldă timp de patru zile.

Conducerea sucursalei Electrocentrale Deva a comunicat că, din cauza inundațiilor care au afectat zona Văii Jiului, a devenit imposibilă extracția și transportul cărbunelui spre Termocentrala Mintia.

„Urmare a acestui fapt, se va sista furnizarea agentului termic primar și implicit a apei calde de consum în municipiul Deva începând cu dată de 28.06.2020, ora 7, până în dată de 01.07.2020, ora 7”, potrivit anunțului.

Menționăm că, pe data dw 15 iunie, peste 100 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat, în curtea societăţii, şi au solicitat drepurile salariale restante pe ultimele trei luni şi asigurarea stocului de cărbune de la rezerva de stat.

Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia a declarat: „Protestul vine ca urmare a neplăţii drepturilor salariale pe trei luni, respectiv tichete de masă, transport, două luni la energie, în total, o restanţă de circa 2000 de lei pentru fiecare angajat. De asemenea, cerem asigurarea unui stoc de cărbune pentru a nu ne mai afla în situaţia de a opri activitatea din această cauză, şi de a lăsa cele câteva mii de locuitori ai municipiului Deva fără apă caldă. Actualmente, avem un stoc de cărbune de 2500 de tone, care ajunge pentru maximum două zile”, potrivit activenews.ro