Conducerea statului celei mai secretoase ţări din lume a fost preluată, în 2011, de către Kim Jong-un, după moartea tatălui său.

Abordarea lui Kim în relaţiile cu SUA şi comunitatea internaţională este descrisă ca fiind extrem de instabilă.

De când Kim Jong-un a preluat puterea, Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune, a efectuat un test nuclear şi a fost acuzată de efectuarea unui atac cybernetic asupra studiourilor Sony Pictures.

Documentarul “Fault Lines”, publicat de Al Jazeera, prezintă viaţa locuitorilor Coreei de Nord sub conducerea lui Kim Jong-un şi relaţiile acestuia cu SUA, interviuri cu o serie de dezertori, precum şi informaţii inedite venite din partea unor experţi şi savanţi.

Cu toate acestea, jurnalistul Adelin Petrişor consider că reportajul este aranjat şi că maşina de propagandă a Coreei de Nord a învăţat din greşeli.

“Este interesant de văzut cum învață mașina de propagandă din greșeli. Noi am cerut să mergem într-o casă a unui om obișnuit. Ne-au refuzat și asta a fost o bilă neagră pentru regim. Echipa Al Jazeera a făcut o astfel de vizită. Veți vedea cât de aranjată a fost.. Până și ghidul a început să plângă de dragul Liderului. Reportajul merită văzut”, scrie Adlin Petrişor pe site-ul său.