Evenimentul Zilei > Politica > În „Republica Dragnea” un administrator de comună are salariu de multinațională. Consilierii locali au început să demisioneze în semn de protest
În „Republica Dragnea” un administrator de comună are salariu de multinațională. Consilierii locali au început să demisioneze în semn de protest

În „Republica Dragnea” un administrator de comună are salariu de multinațională. Consilierii locali au început să demisioneze în semn de protest

Patru consilieri locali ai comunei Crângu, trei dintre aceştia fiind reprezentanţi ai PDL şi unul al PNL, şi-au dat demisia, ca urmare a unor nereguli din administraţia comunei, printre care salariul de 1000 de euro al administratorului public, susţine unul dintre aleşii demisionari, democrat-liberalul Silviu Ştefăniţă Ciobanu.

„În consiliu rămăsesem 4 cu 4. Patru PSD, 3 PDL, unul PNL. Nu aveam majoritate şi intrasem într-un blocaj. A mai fost un motiv legat de administratorul public, care avea un salariu de 1000 de euro, dobândit prin negociere directă cu primarul”, a declarat pentru AGERPRES Silviu Ciobanu, care a susţinut că forul local ar urma să se dizolve.

Argumente similare a adus şi consilierul PNL al comunei, Nicolae Popa. „Soluţia ar fi să îl dăm afară pe administratorul public. Nu avem nevoie de administrator la consiliu, nu e comună mare. Nu se poate, însă, discuta cu ei. Taie şi spânzură”, a mărturisit consilierul local Popa.

În replică, actualul administrator public al comunei Crângu, fostul edil Gelu Şiteavu, consideră că, la nivelul localităţii, nu s-a săvârşit nicio ilegalitate. „Duminică va avea loc şedinţa pentru validarea demisiilor celor patru consilieri. Acum, ce să facem? Să facem mereu alte alegeri? Aşa ar vrea cei de la PNL şi de la PDL. Legat de salariul administratorului, este calculat pe baza unor sporuri, vechime”, a declarat, pentru AGERPRES, Gelu Şiteavu.

Pe 25 mai, în comuna Crângu au avut loc alegeri locale parţiale după ce fostul primar, actualul administrator public, a fost declarat incompatibil de ANI. Actualul primar a fost ales de 401 persoane dintr-un total de 773 votanţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.