In Europa, concediul pe cont propriu e mai ieftin

Robert A. se gandeste deja la vacanta de vara, dar are o dilema: sa organizeze totul de unul singur, pe internet, sau sa ceara suportul unei agentii de turism?

Aceeasi intrebare sta pe buzele multor turisti atunci cand se pregatesc de concediu sau atunci cand, intr-o excursie cu agentia, se trezesc cazati in conditii mult sub asteptari. Specialistii din domeniu spun ca ambele variante pot aduce satisfactii si reduceri de buget considerabile, daca se potrivesc cu destinatia aleasa.

Cu agentia mergem:

> in destinatiile de charter. „Este varianta ideala daca vrei un concediu in Tenerife, Cipru sau Sharm el Sheik, de exemplu. Daca hoteluri poti sa-ti rezervi singur, transportul poate fi problema. Pentru ca nu exista zboruri low cost si nici rute de linie directe, biletele cu o escala sau chiar doua pot fi foarte scumpe. In schimb, agentia ofera o varianta comoda - zbor direct cu transfer la hotel - si chiar cu pana la 45a mai ieftina”, afirma Ciprian Enea, consultant la besttourism.ro. In plus, cu ajutorul unui ghid de limba romana afli mai multe informatii despre obiectivele vizitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

> in circuitele exotice. Este mult mai sigur sa lasi un specialist sa-ti organizeze excursiile in destinatiile indepartate, e de parere Enea. „Daca vrei sa mergi in Asia, America Latina sau Africa, e mai complicat sa te descurci numai pe internet. Agentia iti va spune unde ai nevoie de viza si chiar ti-o va putea obtine mai usor, iti va face legaturile de transport si chiar te va avertiza cu privire la cum sa te comporti si zonele pe care ar trebui sa le eviti.

Este cazul tarilor ca Indonezia, Kenya si chiar Brazilia”, spune consultantul besttourism.ro. Dezavantajul apare in special atunci cand deplasarea se face in grup, pentru ca toata lumea se supune unui program stabilit - cel mai rau este in excursiile cu autocarul.

Cu organizare proprie mergem:

> in Europa. Poti ajunge cu avionul (curse low cost), trenul sau chiar masina personala, iar hotelurile sunt numai la cateva clickuri distanta. „Daca ai timp, poti cauta pe internet oricat, pana gasesti ceea ce-ti place, la un tarif convenabil. Chiar daca are mai multe portaluri de rezervari la dispozitie, un agent n-o sa poata petrece o zi intreaga pentru a cauta oferta pentru un client”, explica Enea.

In cazul deplasarii cu masina, turistii pot opta pentru o cazare cu pana la 30a mai ieftina, in hotelurile de la periferia oraselor. Atentie, insa, la pretul si disponibilitatea locurilor de parcare - in marile orase europene, pretul acestora variaza intre 3 si 5 euro pe ora, suma care poate duce la acelasi pret ca sejurul in hotelurile din centru.