ÎMPUŞCATĂ ÎN CAP. Un bărbat a tras în soţia sa. Procurorii cer arestarea militarului.

ÎMPUŞCATĂ ÎN CAP. Un bărbat a tras în soţia sa. Procurorii cer arestarea militarului.

Un fost angajat SRI este cercetat de procurorii constanţeni după ce noaptea trecută şi-a împuşcat soţia cu pistolul pe care îl deținea legal, femeia fiind internată de urgenţă, în stare stabilă, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa.

UPDATE 2 Potrivit unor noi ipoteze, Stroe și-ar fi împușcat soția pentru bani. Ea avea de returnat un credit bancar în valoare de 35.000 de euro, contractat în 2009. Deși împrumutul era pe numele soției, rata lunară de aproximativ 500 de euro era plătită de bărbat. În aceste condiții, cei doi trăiau din pensia femeii, respectiv 700 de lei/lună. În caz de deces al femeii, creditul era acoperit de polița de asigurare. UPDATE Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au cerut mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Anton Gheorghe Stroe, sub acuzația de tentativă de omor calificat. Potrivit procurorilor, în noaptea de 28/29.03.2012, în timp ce dormeau pe un pat improvizat în locuinţa comună aflată în construcţie, Stroe (care obişnuia să doarmă cu arma lângă el întrucât fusese victima unui furt în anul 2010) a fost trezit de soţia sa care i-a spus că a auzit zgomote la uşile sau la ferestrele imobilului. În acest context, fostul militar a tras un foc de armă în direcţia soţiei sale, folosind un pistol cu glonţ marca Tokarev TT (calibru 7mm), lovind-o pe aceasta în zona mandibulară, după care glonţul a părăsit capul prin zona cervicală. La acel moment, Stroe a conştientizat faptul că și-a împușcat soția însă, cu toate acestea, a mai tras un foc de armă, proiectilul perforând perna de lângă nevastă. În continuare, Stroe a scos încărcătorul din pistol, a culisat din nou manşonul pistolului pentru a elimina cartuşul de pe ţeavă, după care a ridicat de jos acest cartuş şi l-a introdus în încărcător, după care a apelat serviciul de urgenţă 112. În acest caz, cercetările continuă.  Şeful  poliţei din Techirghiol, comisar şef Vasile Nicolaiciuc, a declarat pentru EVZ că un pensionar, fost SRI-ist, și soţia acestuia dormeau într-o cameră a casei pe care o construiau în staţiune. La un momemt dat, femeia şi-a trezit soţul alarmându-l că a auzit un zgomot în casă.

Buimăcit de somn, bărbatul şi-ar fi căutat pistolul cu glonţ pe care îl deţinea legal şi a tras. Glonţul a străpuns mandibula  femeii şi a ieşit prin spatele urechii.

Chiar soţul a fost cel care a sunat imediat la 112. “La sosirea ambulanţei, victima era pe picioare, vorbea coerent și s-a așezat singură pe targă”, a explicat Nicolaiciuc.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Am fost solicitaţi pentru o persoană împuşcată la niveluli mentolului, în zona cervicală. Pacienta este stabilă, conştientă, aşa cum am ajuns cu dânsa până la spital, acum urmează investigaţiile de rigoare”, a declarat şi medicul de serviciu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Mihaela Stoian.

Politiştii din Techirghiol, împreună cu procurorul criminalist care a a ajuns la locul faptei, au început cercetările pentru stabilirea împrejurarilor în care a avut loc incidentul. Anchetatori vor verifica si autorizaţia de deţinere a armei.