Am citit numeroase comentarii pe marginea acestei legi, am văzut opiniile mai multor avocați și judecători care merg într-un singur loc: legea va fi declarată neconstituțională. Îmi este greu să cred că atâția specialiști în drept, unii dintre ei foști judecători la CCR, se pot înșela. Deci o să plec dela premisa că ea nu va trece de CCR. Și atunci de ce a fost inițiată, vă veți întreba. Aici devine interesant.

Având încă instincte de consultant politic am găsit repede un răspuns. Dar nu o să vi-l dau eu, ci o să-l citez pe Ludovic Orban: „Am anunţat că după alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Din păcate, sunt necesare schimbări de la nivel constituţional şi vom pregăti o modificare astfel încât să punem CCR în cadrul constituţional şi să determinăm un comportament corect al CCR, pentru că, din păcate, au existat multe decizii în ultima vreme care au creat impresia despre CCR că este o filială a PSD. Lucrul acesta nu poate fi acceptat”. Asta a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Deci, avem următoarea situație: PNL susține o lege populară în rândul maselor, dar detestată de judecători, procurori, militari, ofițeri de informații, care plafonează nivelul pensiilor undeva la 2.000 de euro. În condițiile în care după cum ni s-a tot spus există pensii uriașe. Un UM de presă ne-a servit știrea că „fostul procuror comunist Gheorghe Bălăşoiu, fost comandat al penitenciarului Colibaşi, este cel mai bine plătit pensionar din România. Acesta încasează lunar 73 890 de lei brut, din care se scade impozitul”. 15.000 de euro pensie, e ceva ce n-a văzut Parisul! Sunt multe alte exemple, dar nu are rost să trecem prin toată mitologia legată de veniturile uriașe ale unor judecători, procurori, militari.

Revin. PNL susține legea de impozitare a pensiilor speciale, legea va fi declarată neconstituțională la CCR, iar Ludovic Orban va începe o campanie de modificare a Legii 47/1992 privind organizarea Curții Constituționale. O temă de campanie excelentă pentru campania electorală la alegerile parlamentare. Mai ales când ai nevoie de un „inamic”, iar cuvântul-cheie va fi SCHIMBARE. Așa că PNL se pregătește să ia startul, să facă să se vorbească despre SCHIMBAREA Sistemului Mafiot, având de această dată ca exponent o instituție, nu un partid sau un om: Curtea Constituțională!

Și dacă nu credeți că nu aceasta va fi povestea verii, vă citez din finalul unei știri dată de un alt UM de presă:”Ca să intre în vigoare, legea trebuie să treacă și de controlul de constituționalitate. Cei nouă magistrați CCR, la rândul lor beneficiari ai unor pensii speciale, au respins până acum mai multe proiecte care au fost adoptate de Parlament și care desființau acest tip de venituri”.