Evenimentul Zilei > Actualitate > Importanța schimbului de distribuție la timp
Importanța schimbului de distribuție la timp

Importanța schimbului de distribuție la timp

Există două tipuri de distribuții: pe lanț, mai rare, însă mai rezistente, și pe curea. Acestea din urmă, deși au marele avantaj de a fi mai silențioase

Distribuția reprezintă un ansamblu de componente care asigură buna funcționare a motorului. Sistemul de distribuție îndeplinește funcțiile de admisie și evacuare, ceea ce înseamnă că se asigură de faptul că, în timp ce gazele arse ies, intră combustibil cu abur și aer. Există două tipuri de distribuții: pe lanț, mai rare, însă mai rezistente, și pe curea. Acestea din urmă, deși au marele avantaj de a fi mai silențioase și mai economice, se și uzează mai repede, ceea ce înseamnă că trebuie schimbate mai repede. În ciuda faptului că necesită o atenție mai sporită, sunt folosite în zilele noastre la scară largă, în special datorită implicațiilor economice pe care le au pentru producători.

În general, service auto Drobeta-Turnu Severin recomanda schimbarea întregului kit de distribuție (format din cureaua de antrenare, rolele de ghidare, rola întinzătoare și în unele cazuri pompa de apă) la fiecare 60.000 kilometri sau la 4 ani, oricare din acestea este prima. Astfel, se încearcă menținerea funcționării motorului în parametri optimi. Adesea însă, la reviziile tehnice periodice se poate constata uzura fizică sau mecanică a componentelor, jocul rulmenților sau pot fi detectate chiar urme de antigel, ceea ce înseamnă că, indiferent de numărul de kilometri parcurși sau de timpul scurs de la ultima schimbare a kitului de distribuție, este imperios necesar să se monteze un alt kit. Service auto Galati explica: orice întârziere în acest sens poate duce la ruperea curelei de antrenare, cauzând astfel ca pinioanele să se lovească în supapele rămase deschise. Toate aceste lucruri duc la defecțiuni extrem de costisitoare ale blocului motor și chiar la incapacitatea de funcționare a acestuia.

Din fericire, schimbarea kitului de distribuție nu este o operațiune nici foarte costisitoare (cel puțin nu în comparație cu riscurile la care ne supunem neschimbându-l la timp) și nici de lungă durată, ceea ce înseamnă că, apelând la oriceservice auto Craiova sau din alte localități, puteți beneficia nu doar de consultanță adecvată, ci și de servicii rapide și informații suplimentare privind importanța pe care schimbarea distribuției la timp o are pentru buna funcționare a autovehiculului dumneavoastră.