Evenimentul Zilei > Social > Importanța artei în designul interior – Cum să-ți pui în valoare casa cu ajutorul obiectelor de artă
Importanța artei în designul interior – Cum să-ți pui în valoare casa cu ajutorul obiectelor de artă

Importanța artei în designul interior – Cum să-ți pui în valoare casa cu ajutorul obiectelor de artă

Încorporarea artei în casa ta este cheia pentru a face diferența între o casă și casa pe care ai visat-o, ai văzut-o în poze pe instagram sau pinterest.

Este adevărat că nu toată lumea iubește piesele de artă uriașe care ocupă o mare parte din spațiul de locuit, însă chiar și cele mai mici și mai subtile lucruri pot însemna mult și pot face diferența în modul în care dumneavoastră și cei care vă trec pragul percep spațiul, așa că iată de ce arta este atât de importantă în designul interior.

Arta ne face interioarele speciale, acesta e un adevăr. La fel de adevărat este însă că nu toată lumea își poate permite sau imagina o piesă de artă în casa lor. Aceasta înseamnă, practic, că cei care pot sunt diferiți în mod automat de restul și că interiorul lor este diferit de interiorul prietenilor, familiei sau al vecinilor lor. Includerea unei singure piese de artă – o pictură, o sculptură, o fotografie înrămată sau o instalație de artă în casa dvs. vă va deosebi de toți ceilalți și vă va transforma instantaneu casa în ceva special. Tot ce trebuie să faceți este să învățați cum să alegeți o piesă de artă adecvată și veți crea o atmosferă specială în cel mai scurt timp.

Arta ca punct central

“Fiecare cameră are nevoie de un punct de interes, de ceva care să atragă atenția vizitatorilor în câteva secunde. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin adaptarea unei piesă de artă plastică, ce trebuie poziționată și pusă în valoare în mod adecvat, iar oricine pășește în camera respectivă o va observa. Mai mult decât atât, această soluție nu este doar atractivă din punct de vedere estetic, ci și practică: majoritatea oamenilor întâmpină probleme în decorarea interiorului și aranjarea unui punct central interesant, iar adaptarea unei piese de artă ușurează mult acest lucru. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un perete gol, un colț în care să instalați un piedestal cu o sculptură, o măsuță de cafea pe care să expuneți un obiect vechi, și să fiți încrezători în alegerile dumneavoastră”, ne explică Monica Andronic, specialistul decorator al agenției de design interior Rewire ID.

Arta îți proiectează filosofia de viață

Un alt lucru uimitor despre artă este cât de versatilă poate fi. În funcție de formă, dimensiuni, tehnica și temele pe care le alegeți, arta se adaptează stilului dvs de viață, vi-l definește și vă evidențiază personalitatea. Arta modernă, – de la imprimări digitale, grafică minimalistă la fotografii de dimensiuni mari, lucrări 3D – arată cât de contemporan și inovator ești, în timp ce un ulei pe pânză, sau o acuarelă, litografie sau pastel semnat Ressu, Vânătoru, Petrașcu sau oricare alții asemenea arată o latură mai tradițională asupra vieții, mai aplecată spre valorile consacrate, spre alcătuirea unei colecții. Pe scurt, și arta vorbește în numele tău și te definește, așa că expunerea ei este întotdeauna o idee bună.

Arta îți pune în valoare latura creativă

Nu toată arta din casă trebuie să fie costisitoare și creată de artiști celebri – chiar și cei mai puțin creativi își pot crea singuri piese speciale. În acest fel, arta îți poate evidenția latura creativă și poate confirma că ești un bun fotograf sau că ai talent la desen/pictură. De asemenea, poate avea și rol terapeutic, puteți descoperi că vă relaxează actul desenatului, al alunecării pensulei pe pânză, poate chiar al modelajului în lut. De ce să nu încercați și să expuneți rodul mâinilor dumneavoastră, așteptând reacțiile prietenilor? Casa fiecărui artist este plină de diferite piese de artă și așa este normal să fie, așa că de ce să nu devii și tu artist și să îți prezinți creațiile?

Atunci când ne amenajăm o casă, investim atât resurse materiale, cât și emoționale. Ne dorim să fie casa visurilor noastre. Adunăm imagini în care ne regăsim, cu interioare pe care ni le-am dori. Oricât ne-am strădui însă, punerea în practică nu este niciodată ușoară, iar la final, după ce am cumpărat mobila iar perdelele și covorul sunt la locul lor, spațiile pot părea neterminate sau incomplete. De aceea, aveți nevoie de obiecte de artă și decorative care să întregească și să completeze camera.

“Arta adaugă culoare camerei și ne ajută să o decorăm mai adecvat, dar introduce și o notă de textură. Deci, indiferent dacă optați pentru o sculptură sau o piesă de artă pentru perete, aceasta va reuni întreaga cameră, creând o realitate estetică plăcută ochiului. Și de asta avem nevoie cu toții atunci când vine vorba de designul interior. Nu toată lumea este un fan al artei, poate consideră că este un domeniu rezervat doar inițiaților, dar dacă analizăm mai bine, ne dăm seama cu siguranță de ce arta este atât de importantă și ce fel de schimbare ne poate aduce în viață, așa că vă invit să ieșim puțin din zona de confort și să-i acordăm o șansă!” – Monica Andronic.

Puteți găsi mai multe idei pentru amenajarea casei pe www.rewireid.com