Evenimentul Zilei > Social > Implantul pe creier ne va permite să ascultăm muzică fără căști! Ce preț avem de plătit?
Implantul pe creier ne va permite să ascultăm muzică fără căști! Ce preț avem de plătit?

Implantul pe creier ne va permite să ascultăm muzică fără căști! Ce preț avem de plătit?

Dezvoltarea accelerată a tehnologiei pune umanitatea în fața unei alegeri complicate: cât de departe suntem dispuși să mergem în ceea ce privește fuziunea dintre om și computer? Magnați precum Elon Musk promovează deja cu  entuziastm cipurile implantate pe creier.

Musk e extrem de încântat de progresele firmei sale Neuralink și spune că, în cele din urmă, cipurile ne vor  ajuta să transmitem muzică direct în creierul oamenilor.

La sfăritul lunii viitoare,  Neuralink va dezvălui mai multe despre noul său implant cerebral. Până atunci, într-o discuție purtată pe Twitter cu informaticianul Austin Howard, Musk a admis că nu e departe momentul în care implanturile companiei vor face căștile audio nefolositoare.

De altfel, scopul proiectului Neuralink este dezvoltarea unui computer implantat pe creier. În luna mai, magnatul a anunțat că  Neuralink va avea într-un an o versiune a implantului său cerebral. Până atunci, secretul este păstrat cu sfințenie, dar Elon Musk lansează din când în când informații vagi pentru a ține trează atenția publicului.

Într-un alt schimb de replici pe Twitter, un utilizator l-a întrebat pe Musk:„Poate fi folosit Neuralink pentru a reantrena partea din creier care este responsabilă pentru dependență sau depresie? Desigur. Acest lucru este atât grozav, cât și terifiant”, a răspuns Musk.


Elon Musk uimește din nou! Compania Neuralink dezvoltă un cip-minune

Speranță pentru persoanele paralizate! Elon Musk face anunțul uimitor


Pentru  moment, este greu de spus ce putea face și ce nu va putea face Neuralink,  dat fiind că despre implantul de un inch, care trebuie introdus chirurgical în creierul unei persoane prin îndepărtarea unei bucăți a craniului, s-a discutat public o singură dată.

Neuralink, care a fost fondată în 2016, proiectează „fire” minuscule, de zece ori mai subțiri decât părul uman, care pot fi introduse direct în creier „Așteptați până când veți vedea următoarea versiune față de cea prezentată anul trecut”, a anunțat Musk în martie 2020 adăugând. „Este minunat”, notează Daily Mail.

Neuralink a anunțat până acum că  cipul  numit N1 poate fi  implantat chirurgical în creier folosind un robot- chirurg.  Pentru implantare este nevoie de o incizie de doi centimetri, iar operația durează mai puțin de o oră.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE