Al Bano și Romina Power s-au căsătorit pe 20 iulie 1970 în Cellino San Marco, satul natal al îndragitului artist italian. Romina era fiica celebrului actor american Tyrone Power și a Lindei Christian, o frumoasă actriță cu rădăcini mexicane și olandeze. Părinții lui Al Bano erau oameni simpli din sudul Italiei. La început, nimeni nu a crezut că povestea de dragoste a celor doi va rezista.

Și totuși…

Imediat după nuntă, a venit pe lume Ylenia, primul lor copil, iar după 3 ani s-a născut Yari, fiul lor.

Cristel și Romina jr. au completat seria, în 1985 și 1987.

Din primul moment, Romina s-a îndragostit de peisajul sălbatic din Salento, o regiune care îi amintea de California natală, așa că, în clipa în care cei doi și-au pus problema stabilirii într-un loc anume, spre marea uimire a lui Al Bano, soția sa a spus că vrea să trăiască în Cellino.

Așa se face că Al Bano a cumpărat un teren uriaș, la câțiva kilometri depărtare de sat, pe care se aflau ruinele unei “masserii”, adică ale unui sat fortificat din secolul XIX, abandonat pe atunci. Astfel de localități înconjurate de ziduri groase și turnulețe de pază erau răspândite în sudul Italiei, locuitorii putând să se apere de atacurile unor cete de tâlhari sau ale turcilor care mai debarcau, din când în când, pe acele meleaguri, venind din Albania, peste Marea Adriatică.

Aici, lângă o pădure multiseculară, pe care a cumpărat-o odată cu vechea masserie, Al Bano și-a construit o casă mare și luminoasă, în care a trăit alături de părinții săi și de întreaga familie.

Erau, totuși, destul de izolați și departe de satul propriu-zis. Adesea, noaptea, hoții le furau caii sau acareturile și nu de puține ori Al Bano sau Don Carmelo, tatăl său, îi puneau pe fugă cu pușca. Așa că, ținând seama de faptul că în apropiere se afla o bază NATO unde soldații și personalul civil american locuiau un timp mai îndelungat, s-a născut ideea construirii unor căsuțe în jurul vilei artistului, pe care acesta le-a pus la dispoziția americanilor din baza militară.

A fost deschis și un restaurant, construită o mică biserică și câteva terenuri de sport.

Așa a luat naștere ”Contrada Bosco”, adică un cartier al pădurii, un mic paradis terestru în care familia Carrisi a trăit în pace și armonie mai bine de 20 de ani.

După tragica dispariție a Yleniei, în 1994, a urmat desființarea bazei NATO și divorțul celor doi artiști. Romina a plecat în SUA, Yari a fost atras de civilizația Indiană și a decis să aprofundeze ezoterismul vedic, iar fetițele mai mici și-au urmat mama, în America.

Casa lui Al Bano și împrejurimile acesteia au rămas pustii.

La un moment dat, artistul a avut ideea de a transforma locul într-o atracție turistică. A renovat căsuțele și le-a adăugat altele, ajungând astăzi la un total de peste 50 de apartamente de lux, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru un sejur romantic.

Ansamblul formează Hotelul “Felicita”, un nume ce amintește de celebra melodie a celor doi cântăreți, dar și de marea lor iubire.

Din prima clipă, oaspeții sunt întâmpinați de frumoasele recepționere Elena, Frederica sau Giusy, care le înmânează cheile camerelor primitoare.

Olivier Verbeelen, tânărul manager belgian al Hotelului, se îngrijește de confortul oaspeților, cărora le stau la dispoziție o sală de lectură și câteva piațete umbrite de măslini foarte bătrâni, în mijlocul cărora se află mici lacuri cu pești viu colorați și rațe leneșe.

Despre restaurantul Donn Carmelo, Centrul de relaxare, SPA, nutriție și stil de viață sănătos, enoteca, crama sau codrii umbroși din vecinătate, veți afla mai multe în episoadele viitoare.

În care promit să aveți parte și de o informație în exclusivitate!

 

Te-ar putea interesa și: