Parodia, intitulată „Imnul COVID de la Botoșani”, circulă de câtva timp pe rețelele de socializare și stârrnește reacții de toate felurile printre cei care o vizualizează. „Hai, hai, hai la Botoșani, hai, hai, cu salvarea hai”, sună refrenul parodiei filmate printre pacienții de COVID-19 și care a stârnit atât de multe reacții controversate.

Drept urmare, poliția a demarat cercetări în acest caz pentru a stabili dacă au fost încălcate reglementările în vigoare.

„Conducerea Inspectoratului s-a sesizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public, au fost dispuse verificări, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora, să fie luate măsuri legale”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani, conform romaniatv.net.

Aflând că gluma pe care ei o considerau nevinovată a ajuns subiect de anchetă penală, o asistentă care apare în imaginile filmate, Angelica Onciu, a ținut să liniștească spiritele inflamate, arătând că toți cei care apar în videoclip sunt testați pozitiv, asimptomatici.

„Ne pare rău, postarea care a fost trimisă în mod inconștient de persoanele aflate în grupul nostru de Whatsapp a fost interpretată drastic. Toți cei aflați în video suntem testați pozitiv, asimptomatici. Nici unul dintre noi nu era testat negativ astfel încât să ne încadrăm la zădărnicirea combaterii bolilor, dorim ca cei care comentează răutăcios să se gândească că ar fi în locul nostru și nu acasă lângă familie. Noi nu am venit de bună voie aici, am dori să cedăm aceste paturi pacienților care au cu adevărat nevoie”, spune Angelica Onciu, conform romaniat.net.