Evenimentul Zilei > Actualitate > „Îmi aduc aminte ce frig a fost în acea seară”. Ce îl leagă pe Julio Iglesias de Dan SPĂTARU
„Îmi aduc aminte ce frig a fost în acea seară”. Ce îl leagă pe Julio Iglesias de Dan SPĂTARU

„Îmi aduc aminte ce frig a fost în acea seară”. Ce îl leagă pe Julio Iglesias de Dan SPĂTARU

Celebrul Julio Iglesias nu numai că va reveni anul acesta în România, dar a făcut şi declaraţii „de suflet”.

Astfel, Iglesias consideră că Dan Spătaru va rămâne mereu în sufletul său, cu „şarmul şi piesele lui de dragoste”,  după cum a afirmat într-un interviu acordat ziarului Libertatea.

„Eu, un spaniol”

„Am cântat pe scena de la Braşov, la Festivalul Cerbul de Aur, melodia „Ale tale”, a regretatului Dan Spătaru. Îmi aduc aminte ce frig a fost în acea seară… Eu, un spaniol, neobişnuit cu iernile de la voi… Dan Spătaru, cu şarmul şi cu piesele lui de dragoste, va rămâne mereu în sufletul meu”, ne-a dezvăluit Julio Iglesias, subliniind importanţa acestei legături afective.

Festivalul Cerbul de Aur a fost un adevarat fenomen la începutul anilor '70, competiţia muzicală din România comunistă fiind transmisă la acea vreme de zeci de televiziuni din toată lumea.
Pe scena de la Brasov s-au perindat artişti tineri, care au devenit ulterior vedete internationale. Printre aceştia se numără şi superstarul Julio Iglesias. În 1970 el a reprezentat Spania la Cerbul de aur cu două melodii: „La vida sigue igual” şi „El porompompero”.

Julio Iglesias va concerta pe 19 iulie Summerland Mamaia, iar a doua zi, pe 20 iulie, Iglesias îi aşteaptă pe gălăţeni pe Stadionul Siderurgistul. Ultimul concert estival din turneul lui Julio Iglesias se va desfăşura la Bucureşti, pe 22 iulie, la Sala Palatului.