Evenimentul Zilei > Monden > „Îmblânzitoarea de șerpi”, îndurerată. Drama pe care o trăiește
„Îmblânzitoarea de șerpi”, îndurerată. Drama pe care o trăiește

„Îmblânzitoarea de șerpi”, îndurerată. Drama pe care o trăiește

Carmen Pleșea trece printr-o perioadă extrem de delicată din viața ei. Mama sa a murit la scurt timp după ce a fost externată dintr-un spital din București.

La ieșirea din unitatea medicală, unul dintre doctori a asigurat-o că femeia care i-a dat viață este bine. Revoltată, vedeta a lansat acuzații dure la adresa medicilor. Ieri, ea a primit decontul de cheltuieli pe care apare suma pe care o are de plătit pentru ultimele zece zile de viaţă ale mamei sale.

Carmen Pleșea, cunoscută drept „îmblânzitoarea de șerpi”, este în doliu. Mama sa și-a dat ultima suflare în timp ce ea o ținea în brațe.

„A fost odată… şi nu va mai fi niciodată… Mămica mea, sufletul şi îngerul meu a plecat din lumea asta crudă, care a făcut-o să sufere până în ultima clipă. După 10 zile de internare pentru pielonefrită la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, pe 12 august, la 14:00 a fost externată, doctorul spunând că este bine”, a mărturisit vedeta într-o postare pe Faebook.

Drama s-a petrecut la o zi după ce Steliana Pleșea a fost externată. Ea avea 84 de ani, iar pe 27 august și-ar fi aniversat ziua de naștere.

„Spre seară, au început să-i transpire şi să i se răceasca braţele, aşa că am sunat la Salvare, mai degrabă MOARTE. După 5-6 apeluri, a venit MOARTEA. A venit după mai mult de o oră. În loc să se grabească, inumana de doctoriţă a început să mă certe că am chemat Salvarea după 24 ore de când mama se simţea rău.

I-am arătat biletul de externare, emis în urma cu câteva ore şi vecina a confirmat starea mamei imediat după externare. Văzând că mama avea neoplasm pulmonar cu metastaze la creier, a continuat să mă certe că e normal să decedeze, în situaţia ei.

I-am spus că face tratament şi că metastazele erau iradiate cu Gamma Knife şi să-şi facă meseria, pentru că pierdeam timp preţios… Ne-a întrebat dacă vrem resuscitare, ne-a spus ce presupune şi că va dura 45 de minute. Am spus că da, evident. Probabil nu i-a convenit şi, după 25 de minute, s-a oprit, spunând că ei nu-i permite deontologia profesională să-şi bată joc de pacienţi…”, a mai dezvăluit femeia.

În cursul zilei de ieri, Carmen Pleşea a primit decontul de cheltuieli, act pe care este trecut atât diagnosticul mamei sale, dar și suma de bani pe care statul a cheltuit-o cu mama ei, în ultimele zece zile de viaţă. Vedeta a făcut public documentul și a transmis un mesaj tranșant.

„CAZAREA la UN SPITAL de STAT din ROMÂNIA E UN MOTIV de CRIMĂ!!!

Deși mama a fost spitalizată de câteva ori la Centrul de Diagnostic și Tratament «Dr. Victor Babeș» (spital privat), unde plăteam câte 75 Euro/zi cazare+masă, la spitalul de stat al MORȚII = Institutul Național de Boli Infecțioase «Prof.Dr. Matei Balș», CAZAREA FĂRĂ MÂNCARE a costat 757,5 RON/ zi, adică 160 Euro/zi)!!!

Aţi citit bine, statul a plătit 160 Euro/zi pentru mama, într-un spital de stat unde:

– A avut colegă de salon o pacientă seropozitivă (pacienta nu are nicio vină că nimeni nu ne-a anunțat și nu ne-a cerut acordul de a fi tratate în același salon) care sarea în paturi disperată să omoare cei peste 10 țânțari care se lafaiau pe tavanul salonului, întrucât o ciupiseră toată noaptea anterioară.

– Cele 2-3 infirmiere lucrau pe 2 etaje x 6 saloane x 3 pacienți. Când aveai nevoie de ele, erau pe celălalt etaj, erau trimise cu analizele sau să ia materiale, să spele, să dea masă, etc

– O infirmieră i-a furat pampersii mamei (nu a cerut voie) și am găsit-o pe mama cu scutece de la alt pacient (colegele de salon nu purtau pampers!!!). După acest incident, i-am însemnat scutecele cu markerul… într-un spital de boli infecțioase…

– Două asistente făceau injecții și puneau perfuzii FĂRĂ mănuși, atingând fără nicio jenă dopul de la branula de față cu mine

– La rugămintea pacientelor de a primi calmante, primeau vorbe precum, „hai, las’ că trece”, „așteaptă”, „păi nu ți-am mai dat?”, „iar te doare?!”

– Pacientele așteptau și câte o jumătate de ora după ce li se termină perfuzia până veneau asistentele să le-o scoată. Eu le-am anunțat de câteva ori și tot degeaba… sictirul era din abundență

– Medicamentele, pansamentele, vată, șervețelele umede, etc se cumpărau de către pacienți

– Ți se administra dexametazona fără a ți se explică efectele adverse. Eu le-am spus că mama este alergică pentru că să nu i se administreze așa ceva (…)”, a scris Carmen Pleșea pe pagina ei de Facebook, citat de cancan.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: