Ursoaica a atacat gospodăriile din mai multe sate de munte și a ucis zeci de păsări și oi.

Localnicii au cerut Ministerului Mediului autorizație de împușcare a ursoaicei, iar vânătorii au reușit să o omoare după două săptămâni.

După ce echipa de vânători, condusă de primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, au reușit să omoare ursoaica, edilul a considerat că este cazul să sărbătorească evenimentul.

Vânătorii au batjocorit animalul minute întregi și au postat filmarea pe rețelele de socializare.

„Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut.”

„Na, uite un urs legat! Aşa îi trebuie! Cine face că el, aşa să păţească! Câte nopţi am avut eu nedormite din cauza ta! Ba da’ frumos mai e!”

Zieadin Murad, voluntar Protecția Animalelor, a declarat că legea de protecție a animalelor spune că animalul, chiar mort, trebuie tratat cu respect.

„Legea de protecţie 204, la care şi România a aderat, zice că orice animal, chiar mort, trebuie tratat cu respect. Să-l stropeşti cu bere, să-ţi baţi joc de cadavrul respectiv e o inumanitate. Nu cred că ne apucăm acuma să educăm oamenii, dar ţinând cont că şi-au bătut joc de acel cadavru persoane mature, chiar unii probabil cu funcţii în primăria din zona respectivă şi vânători… N-am cuvinte să îmi exprim, să calific acea faptă a lor.”, a declarat acesta, conform stirileprotv.ro.

 

Te-ar putea interesa și: