Evenimentul Zilei > Monden > Imagini incredibile cu Regina Elisabeta. Cum a fost surprinsă suverana, deși medicii i-au cerut repaus total. FOTO
Imagini incredibile cu Regina Elisabeta. Cum a fost surprinsă suverana, deși medicii i-au cerut repaus total. FOTO

Imagini incredibile cu Regina Elisabeta. Cum a fost surprinsă suverana, deși medicii i-au cerut repaus total. FOTO

Regina Elisabeta a Marii Britanii, care a fost instruită de medicii săi să-și ia două săptămâni de odihnă de la îndatoririle regale, a fost fotografiată luni conducând singură în jurul proprietății Castelului Windsor.

Fotografia, care a apărut pe o serie de site-uri media britanice, o înfățișa pe regina Elisabeta în vârstă de 95 de ani purtând un batic și ochelari de soare la volanul mașinii.

Regina, care și-a anulat vizitele oficiale și se odihnește pentru următoarele două săptămâni la sfatul medicilor, a fost fotografiată luni în timp ce-și conducea singură una dintre mașini în jurul proprietății sale de la Castelul Windsor.

Luna trecută, regina a fost forțată să anuleze unele angajamente planificate deoarece a fost internată pentru o noapte în spital pentru o boală nespecificată, deși nu este legată de COVID-19.

Queen Elizabeth II driving her Jaguar car in the grounds of Windsor Castle, UK - 01 Nov 2021

În imagini, Regina Elisabeta a II-a a fost surprinsă singură la volanul unui Jaguar, cu batic pe cap și ochelari de soare. Fotografiile au apărut în numeroase publicații britanice.

În ultima perioadă, au apărut îngrijorări cu privire la starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham a anunțat vineri, 29 octombrie, că medicii i-au recomandat reginei să nu facă nicio vizită oficială și se odihnească în următoarele două săptămâni. Palatul a precizat că regina ar putea îndeplini totuși unele sarcini ușoare în această perioadă, de pildă să acorde audiențe virtuale.

Queen Elizabeth II driving her Jaguar car in the grounds of Windsor Castle, UK - 01 Nov 2021

Palatul Buckingham a spus că medicii ei au instruit-o să se odihnească și să evite vizitele oficiale timp de cel puțin două săptămâni. Una dintre aceste angajamente de care a fost forțată să se retragă a fost o recepție care să marcheze deschiderea summit-ului COP26 al Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

Regina, care este cunoscută pentru sănătatea ei robustă, a susținut încă o serie de audiențe virtuale prin videolink, unde părea bine și veselă, iar premierul Boris Johnson a spus că a vorbit cu regina săptămâna trecută și că este  într-o formă foarte bună.

Queen Elizabeth II driving at Windsor Castle, UK - 01 Nov 2021

De asemenea, suverana britanică și-a anulat participarea la conferinţa ONU despre climă COP26, care a început astăzi la Glasgow. Internarea de o noapte de săptămâna trecută a fost prima după cea din 2013, când regina a fost spitalizată din cauza unei gastroenterite, informează news.yahoo.