Evenimentul Zilei > Sport > Imagini în premieră de la flagrantul făcut înaintea unui cunoscut act de corupție. VIDEO
Imagini în premieră de la flagrantul făcut înaintea unui cunoscut act de corupție. VIDEO

Imagini în premieră de la flagrantul făcut înaintea unui cunoscut act de corupție. VIDEO

Pe contul de YouTube al emisiunii „Replay”, difuzată de TVR, a fost postat, astăzi, un filmuleț de la flagrantul făcut de poliție înaintea meciului Unirea Alba Iulia - UTA.

În 1992, cele două echipe luptau pentru promovarea în Divizia A, iar arădenii au încercat să corupă câțiva jucători ai echipei adverse. Oficialii echipelor s-au întâlnit pentru a da, respectiv lua, suma de 1 milion de lei. S-a vorbit chiar de 1,5 milioane de lei.

În cele din urmă, Unirea Alba Iulia s-a impus cu scorul de 2-0. FRF a dictat o sancțiune de 8 puncte pentru ambele echipe și pierderea meciului cu 0-3.

Arădenii, în frunte cu antrenorul Cornel Țălnar, au venit la București și au protestat în fața Guvernului.

„Pentru a fi siguri că nu vor întâmpina o rezistenţă serioasă din partea unor fotbalişti din Alba Iulia, arădenii au ajuns la concluzia că trebuie să îi motiveze material, pentru ca unii dintre ei să o lase mai moale. Mihai Jivan de la UTA a luat legătura cu patru fotbalişti de la Unirea Alba Iulia, antrenată în acea vreme de Cornel Ţălnar, actualul antrenor principal al dinamoviştilor. Cele două părţi s-au întâlnit între la un restaurant din Sebeş.

În afara lui Mihai Jivan, care venise cu o sacoşă cu bani şi o haină de blană, conform înţelegerii, au mai fost, din partea gazdelor, jucătorii Gheorghe Georgescu, Nicolae Seliuc, Ioan Mărginean şi Neluţu Popa. Cei patru jucători ai lui Cornel Ţălnar au înştiinţat, în prealabil, clubul de tentativa de cumpărare pusă la cale de arădeni şi au filmat toată întâlnirea şi discuţiile ce au avut loc. Când totul părea bătut în cuie, peste complotişti a intrat Poliţia, toţi fiind duşi la secţie, unde au dat declaraţii”, au scris cei de la „Replay”.