Evenimentul Zilei > Monden > Imagini apocaliptice în Rusia. Tornadele de țânțari au invadat regiunea Kamceatka. VIDEO
Imagini apocaliptice în Rusia. Tornadele de țânțari au invadat regiunea Kamceatka. VIDEO

Imagini apocaliptice în Rusia. Tornadele de țânțari au invadat regiunea Kamceatka. VIDEO

O localitate dintr-o regiune din Orientul Extrem al Rusiei a fost invadată de miliarde de țânțari. Fenomenul i-a surprins pe localnici.

Imagini apocaliptice în Rusia! O adevărată tornadă din ţânţari a fost suprinsă într-o localitate din regiunea Kamchatka. Roiuri imense de țânțari au invadat o localitate din regiunea Kamceatka, în Extremul Orient al Rusiei. Miliarde și miliarde de insecte și-au făcut apariția în zonă, în ultimele zile, luând forma unor adevărate tornade.

Fenomenul a fost filmat de vizitatorii aflați în regiune care au rămas surprinși de această invazie neașteptată. Pentru localnici, însă, situația nu este nouă, drept care aceștia își văd pur și simplu de treabă, fără să dea prea multă atenție insectelor.

Astfel de roiuri, imense, de țânţari își fac anual apariția în această perioadă a anului, în regiunile din estul Rusiei. Fenomenul se desfășoară pe durata a aproximativ două săptămâni după care dispare. Practic, așa zisele tornade de insecte sunt țânțarii masculi care intenționează să se împerecheze.

Invazia masivă a insectelor se desfășoară anual, în funcție de condițiile meteo. Țânțarii se adună în grupuri imense în luna iulie, perioada lor de împerechere, însă, în ciuda priveliștii amenințătoare, insectele sunt total inofensive. În această perioadă insectele nu provoacă înțepături, fiind preocupate doar de găsirea unei femele cu care să se împerecheze. .

O invazie asemănătoare a avut loc și în alte regiuni

O invazie de țânțari asemănătoare a avut loc în orașul Taganrog din regiunea rusă Rostov, în urmă cu trei ani. Sute de milioane de insecte s-au adunat pe digurile urbane, iar zona pietonală a fost acoperită de insecte. Pe reţelele de socializare, invazia ţânţarilor a fost numită „apocalipsa”, conform presei locale.

Înregistrările video, cu roiurile gigante de insecte au fost distribuite pe platformele media și pe rețelele de socializare. O parte din internauții au descris fenomenul drept un coșmar, în vreme ce alții s-au amuzat. Ei au scris că, având în vedere numărul imens de șânțari, i-ar putea prepara și consuma cu bere, ca aperitiv.

Potrivit experţilor, înmulţirea acestor insecte este provocată de temperaturile foarte ridicate în partea europeană a Rusiei.