Evenimentul Zilei > Justitie > Iliescu primeşte LOVITURA DE GRAŢIE în DOSARUL MINERIADEI? Poate fi o PREMIERĂ în CELEBRUL PROCES. Detalii de ultimă oră. News alert!
Iliescu primeşte LOVITURA DE GRAŢIE în DOSARUL MINERIADEI? Poate fi o PREMIERĂ în CELEBRUL PROCES. Detalii de ultimă oră. News alert!

Iliescu primeşte LOVITURA DE GRAŢIE în DOSARUL MINERIADEI? Poate fi o PREMIERĂ în CELEBRUL PROCES. Detalii de ultimă oră. News alert!

Problemele par să se ţină lanţ pentru fostul preşedinte al României, Ion Iliescu şi pentru fostul premier Petre Roman. Nu cu mult timp în urmă, ancheta în care cei doi erau implicaţi, a fost extinsă, iar acum, au apărut noi dezvăluiri care i-ar putea ruina.

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Petre Roman, acuzaţi deja de crime împotriva umanităţii în acest dosar, au fost chemaţi din nou la Parchetul Militar. Procurorii le-au comunicat că numărul victimelor violenţelor din iunie 1990 e, de fapt, mai mare decât se ştia. Sunt persoane care în 90 ar fi fost reţinute abuziv şi care abia acum au fost identificate de procurori.


Asociația 21 Decembrie 1989 îi face o propunere ȘOC ministrului JUSTIȚIEI


Una din multele victime ale „Mineriadei” a decis să spună adevărul şi să-şi caute dreptatea în instanţă.

Viorica, care la acea vreme avea doar 18 ani, a declarat că a fost bătută şi sechestrată timp de două săptămâni la Măgurele. Aceasta le-a cerut celor doi bărbaţi daune în valoare de sute de mii de euro.


Imagini pentru ISTORIE. Primele zile de LIBERTATE în București. Cum arăta Capitala României imediat după Revoluție


„Eram cu mătușa mea, trebuia să fac niște cumpărături pentru un eveniment și în fața magazinului Unirea s-a apropiat un grup de mineri de noi și ne-a luat la bătaie. Am primit lovituri. Nici nu știam de ce luăm bătaie”, a spus femeia.

Aceasta şi-a continuat şocanta experienţă prin descrierea locului în care a fost ţinută împotriva voinţei sale.


Procurorii care au arestat ilegal sute de români în iunie 1990 au fost făcuţi scăpaţi de colegii lor de la Parchetele Militare


La Măgurele „ne-a cazat într-un garaj foarte mare. Erau deja o mulțime de oameni pe jos, pe ciment. Nu ne lăsau să ne spălăm. Ne păzeau cu câinii. Poliție foarte multă”, a adăugat femeia.

Într-un final, aceasta a fost eliberată, dar imaginile celor trăite atunci o răscolesc şi în ziua de astăzi.

„Două săptămâni sunt luate din viața mea. Părinții nu știau nimic de mine. Au trecut 27 de ani și sper să se facă dreptate într-un final”, a spus Viorica.


Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE despre evenimentele din 13-15 iunie 1990. Serviciile Secrete, în frunte cu SRI, au MĂCELĂRIT românii


Daunele cerute de aceasta sunt de natură morală şi îi privesc pe toţi cei implicaţi în dosarul „Mineriada”. Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, dar şi celelalte persoane inculpate ar putea fi găsiţi vinovaţi de către instanţă, astfel plătind despăgubirile către toate persoanele care constituie părţi civile în proces.

În urma „Mineriadei”, patru oameni au sfârşit prin a fi împuşcaţi, iar peste 1200 au fost răniţi şi sechestraţi, scrie antena3.ro.