Evenimentul Zilei > Politica > Ilie Sârbu, întrebat ce câştigă cetăţenii din suspendarea lui Băsescu: „Nimic. Aici nu este vorba de cetăţeni”
Ilie Sârbu, întrebat ce câştigă cetăţenii din suspendarea lui Băsescu: „Nimic. Aici nu este vorba de cetăţeni”

Ilie Sârbu, întrebat ce câştigă cetăţenii din suspendarea lui Băsescu: „Nimic. Aici nu este vorba de cetăţeni”

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, consideră că românii nu au nimic de câştigat din suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, miza fiind alta.

Ilie Sârbu a declarat că românii nu au nimic de câştigat de pe urma conducerii lui Traian Băsescu şi trebuie să vadă, aproape de finalul mandatului acestuia, că ţara are mai mult de pierdut. „Cetăţenii români nu au câştigat nimic de pe urma conducerii României de către preşedintele Băsescu şi acum, pe ultima sută de metri, trebuia să le arate mai mult că pierd, prin raportul cu nominalizarea comisarului, prin relaţiile cu statele din jurul conflictului. Nu l-am văzut să fie constructiv în toată perioada asta”, a spus Sârbu, potrivit b1.ro.

Întrebat insistent ce au de câştigat românii de pe urma suspendării preşedintelui, acesta a răspuns: ”Nimic, nimic. Aici nu este vorba de cetăţeni, aici este vorba despre ambiţia domnului Băsescu. (…) S-a pus vreodată problema, şi-a pus domnul Băsescu problema să câştige vreun cetăţean, din ceva ce a făcut el?”.

Ilie Sârbu a vorbit şi despre motivele supendării preşedintelui, spunând că "Dacă ne-am uita cu mai multă atenţie la ceea ce face preşedintele Traian Băsescu, găsim mult mai multe şi mult mai grave”.