Ilie Dumitrescu, nemulțumit de alegerile lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024

Ilie Dumitrescu, nemulțumit de alegerile lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024 Ilie Dumitrescu. Sursa foto: Captura video

În urmă cu trei zile Edi Iordănescu a anunțat componența lotului pentru meciurile amicale de dinaintea debutului la EURO 2024. Surprizele nu au lipsit, iar abențele au surprins pe mulți cu siguranță. Printre cei nemulțumiți de alegerile lui Iordănescu se află și Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu, nemulțimit de alegerile lui Edi Iordănescu pentru EURO 2024

Înainte de startul EURO 2024, naționala de fotbal a României va disputa două meciuri amicale împotriva Bulgariei (marți, 4 iunie) și Liechtensteinului (vineri, 7 iunie). Astfel, Edi Iordănescu a publicat lista celor 28 de jucători convocați, dintre care 26 vor participa la Campionatul European din Germania. Pe 7 iunie, selecționerul naționalei va anunța lotul final.

Pe lista lui Edi Iordănescu nu se regăsește însă Alex Mitriță, considerat unul dintre cei mai în formă jucători din Superliga. Recent, Ilie Dumitrescu a oferit o reacție categorică referitoare la decizia selecționerului, discutând despre motivele pentru care Alex Mitriță va lipsi de la EURO 2024.

Alexandru Mitriță.

Alexandru Mitriță. Sursa foto: Facebook

Ilie Dumitrescu: „La naționala României nu poți să ai parte de aceeași primire”

Edi Iordănescu a hotărât să nu îl includă pe Alex Mitriță în lotul preliminar al naționalei României pentru EURO 2024, ceea ce a generat numeroase nemulțumiri, în special printre fanii Universității Craiova. Alex Mitriță a avut un sezon excelent în tricoul oltenilor și este considerat unul dintre cei mai în formă fotbaliști din Superliga României în acest sezon.

Ne puteți urmări și pe Google News

De curând, Ilie Dumitrescu și-a exprimat opinia cu privire la lipsa lui Alex Mitriță de la turneul final din Germania și a explicat motivele din spatele acestei decizii semnificative luate de selecționer.

„Mitriță a avut parte de cea mai frumoasă primire din Romania, de la o echipa de club, când s-a întors la Craiova. La naționala României nu poți să ai parte de aceeași primire. La naționala României nu mai poți să fii «Rege», ca la echipa de club!

Când ajungi la echipa națională trebuie să te subordonezi planului tactic și rigorilor selecționerului. Dacă nu ești în primul unsprezece sau nu ești convocat, trebuie să ai un comportament normal și să îți aștepți rândul”, a declarat Ilie Dumitrescu, conform DigiSport.

Decizia luată de Edi Iordănescu l-a afectat pe Alex Mitriță

Hotărârea antrenorului a provocat o serie de nemulțumiri, în special printre suporterii Universității Craiova, care sunt de părere că Alex Mitriță ar fi meritat să fie inclus în echipa României pentru turneul final ce va avea loc între 14 iunie 2024 și 14 iulie 2024.

Cu puțin timp înaintea meciului cu Universitatea Cluj, echipa din Bănie a dorit să își exprime susținerea pentru Alex Mitriță. Pe pagina de Facebook a clubului a fost publicată o fotografie cu fotbalistul purtând tricoul echipei naționale, însoțită de un mesaj de încurajare.

„Mitriță suntem toți! În seara aceasta este și despre noi și despre Alex Mitriță. Sudul trăiește altfel, nu iartă și nu uită!”, au scris oltenii în postarea făcută pe rețelele de socializare.

Hotărârea făcută de selecționerul Edi Iordănescu pare să fi avut un impact semnificativ asupra lui Alex Mitriță. Deși a fost prezent pe teren la meciul crucial dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj, care era crucial pentru calificarea în cupele europene, nu a reușit să influențeze decisiv rezultatul în favoarea echipei antrenate de Costel Gâlcă.

Cine face parte din componența lotului EURO 2024

Lotul este compus astfel:

PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Răzvan Sava (CFR Cluj, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Constantin Grameni (Farul Constanța, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)

ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)