Evenimentul Zilei > Sport > Ilie Dumitrescu, luat la bani mărunți de Dan Petrescu: „Nu a jucat, s-a plimbat. Trebuie să recunoască”
Ilie Dumitrescu, luat la bani mărunți de Dan Petrescu: „Nu a jucat, s-a plimbat. Trebuie să recunoască”

Ilie Dumitrescu, luat la bani mărunți de Dan Petrescu: „Nu a jucat, s-a plimbat. Trebuie să recunoască”

Dan Petrescu a dat cărțile pe față, în prag de sărbători. Fost coleg cu Ilie Dumitrescu la națională, antrenorul de la CFR Cluj a vorbit despre potențialul uriaș al fostului atacant, pe care nu a știut să și-l șlefuiască. 

În opinia lui Dan Petrescu, „Mister” Ilie Dumitrescu nu a jucat în străinătate, ci mai degrabă „s-a plimbat”. Antrenorul de la CFR a subliniat faptul că încă de pe vremea când era jucător a pus în practică abilitățile de antrenor. Elevul său era chiar Dumitrescu, a dezvăluit Petrescu.

„Eu mereu le zic la ai mei, vedeţi că eu am jucat zece ani în Anglia! În Anglia nu joacă nimeni, nici măcar Mutu nu a putut, inclusiv Ilie, a avut şi el probleme ca jucător. Şi el trebuie să recunoască. El stătea cu mine în cameră şi eu eram antrenorul lui! El a uitat asta! Întrebaţi-l! Îi spuneam tot timpul ce trebuie să facă azi, ce trebuie să facă mâine, eram antrenor când jucam!

După aia a avut multe probleme şi el. A jucat la un nivel foarte mare şi a fost un mare fotbalist dar nu a obţinut ce trebuia să obţină ca jucător, un mare talent. El trebuia să fie după Hagi. Gică Hagi s-a retras la 35 de ani, Ilie la 28 s-a lăsat, Răducioiu la fel. Au schimbat echipele, dar nu au jucat, s-au plimbat!”, a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.

Dan Petrescu, mai puternic din punct de vedere mental decât Ilie Dumitrescu

Antrenorul campioanei României știe motivul pentru care Ilie Dumitrescu nu a reușit să strălucească pe termen lung în fotbalul mare.

„Tot de la mentalitate, de la putere… Dacă nu eşti puternic la minte, nu ajungi să faci nicio carieră, că nu au făcut nicio carieră. Nu au rezistat la un nivel. Dacă vă uitaţi la cariera mea, am rezistat şi am jucat peste tot!”, a precizat „Bursucul”.

Ilie Dumitrescu: „De la noi se aștepta să facem totul”

În apărarea sa, Ilie Dumitrescu a declarat că pentru el, presiunea era mult mai mare  – ca fotbalist extracomunitar, pentru poziția de atacant.

„Și Mutu a avut în Anglia o perioadă complicată, dar a dat 100 de goluri în Serie A. Eu trebuia să fac diferenţa la Spurs. Eram extracomunitar, trebuia să fii super-bun ca să semnezi la o echipă de top din Anglia.

Hagi la Real, Barcelona. Au reuşit jucătorii care nu au avut presiune. Nu vorbim de personalitate, de profesionalism, toţi şi-au făcut datoria. De exemplu, Lupescu a jucat zece ani în Bundesliga, fără stres. Dar una e să fii decar ca Hagi, una e să fii Mutu, una e să fii Ilie Dumitrescu, să faci diferenţa. De la noi se aştepta să facem totul”, a declarat Ilie Dumitrescu pentru DigiSport.