Evenimentul Zilei > Sport > Ilie Dmitrescu a primit cea mai grea lovitură a carierei de la Gică Hagi. „Ce mi-ai făcut?”
Ilie Dmitrescu a primit cea mai grea lovitură a carierei de la Gică Hagi. „Ce mi-ai făcut?”

Ilie Dmitrescu a primit cea mai grea lovitură a carierei de la Gică Hagi. „Ce mi-ai făcut?”

Ilie Dumitrescu a ratat un meci de maximă importanță din cauza suspendării.

Ilie Dumitrescu și-a amintit cum a ratat prezența în finala Cupei Campionilor Europeni, disputată de Steaua, contra italienilor de la AC Milan (scor 0-4), la data de 24 mai 1989. Mijlocașul „roș-albaștrilor” n-a putut evolua pentru că a fost suspendat. În semifinale, Steaua a câștigat pe teren propriu contra turcilor de la Galatasaray (scor 4-0), iar în manșa a doua a remizat, scor 1-1.

Dumitrescu povestit ce s-a întâmplat la acea confruntare. EL a vrut să bată un aut, Hagi i-a cerut să-l lase pe el, iar arbitrul a considerat că este tragere de timp și i-a arătat cartonașul galben lui Ilie.

„Eu, naiv, copil, iau galben şi ratez finala! Câştigaserăm cu 4-0 meciul tur şi nu aveam nevoie să tragem de timp. Mi-a zis lasă că bat eu! Eu mă subordonam, eram copil. I-am spus apoi: ce mi-ai făcut, Gică?Nu schimba datele problemei dacă jucam eu cu Milan. Regret doar că n-am jucat şi eu o finală europeană.

Am văzut meciul din tribună cu Valentin şi Zoe Ceauşescu, cred că era şi Ilie Năstase. Milan era o echipă fantastică, iar noi nu am prins cea mai buna formă”, a povestit Dumitrescu la Digi Sport.