Ilan Șor, un Moș Crăciun finanțat de Moscova. Cum a speculat sărbătorile

Ilan Șor, un Moș Crăciun finanțat de Moscova. Cum a speculat sărbătorile Ilan Șor. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ilan Șor, unul dintre cele mai controversate personaje din Republica Moldova, a speculat momentul sărbătorilor și și-a confecționat o imagine de Moș Crăciun.

Ilan Șor a lansat o campanie, în preajma sărbătorilor pe rit vechi, adresată copiilor. Fostul deputat, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Fraudă bancară”, vrea să joace rol de Moș Crăciun.

El a lansat o campanie, „Dorințe de Revelion pentru Moș Crăciun, Ilan Șor”. Totodată, a fost creat și un site: www.shordedmoroz.com. Domeniul respectiv a fost înregistrat prin intermediul unei companii specializate rusești – reg.ru. Campania lui Șor a beneficiat și de mediatizare din partea surselor informaționale finanțate de Kremlin.

Ilan Șor a jucat rol de Moș Crăciun pe platforme finanțate de banii propagandei de la Moscova

La data de 31 decembrie, el a publicat un mesaj video prin care a transmis urări de bine cetățenilor Republicii Moldova, punctând că își dorește ca „toți copiii noștri să aibă o copilărie fericită și lipsită de griji, iar bunicii să aibă o bătrânețe liniștită. Promit să depun toate eforturile pentru ca acest vis să devină realitate”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi, la scurt timp, a anunțat, printr-o altă postare pe pagina de Facebook, scrisă în rusă și română, lansarea a două proiecte „cu adevărat fabuloase, care au drept scop sprijinirea copiilor și adolescenților din Moldova”. Unul dintre aceste proiecte a fost numit „Dorințe de Revelion pentru Moș Crăciun, Ilan Șor”.

Postarea duce la un formular pe care trebuie să-l completeze cei mici

Textul acestei postări conține și o adresă web, www.shordedmoroz.com (trad.: șormoșcrăciun.com). Care afișează un formular pe care copiii sunt îndemnați să-l completeze pentru a-și îndeplini visurile cu ajutorul Șor.

Diverse informații din mediul online arată că site-ul shordedmoroz.com a fost creat chiar în ajun de Revelion. Și asta doar cu câteva câteva ore înainte ca fostul deputat să facă anunțul că se „transformă” în Moș Crăciun (alias Ded Moroz). Site-ul a fost înregistrat prin intermediul companiei rusești Reg.Ru, cu sediul la Moscova, după cum notează jurnaliștii de la siteul zdg.md.