Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Il Giornale: De ce a ajuns mortalitatea coronavirusului la 9% în Italia?
Il Giornale: De ce a ajuns mortalitatea coronavirusului la 9% în Italia?

Il Giornale: De ce a ajuns mortalitatea coronavirusului la 9% în Italia?

Veștile care vin din Italia sunt cu adevărat îngrijorătoare. Și nu e vorba numai de numărul mare de oameni care au contractat coronavirusul, ci și de ponderea deceselor. Să fi ajuns, într-adevăr, rata letalității în Italia la 9 la sută? Iată ce scrie cotidianul Il Giornale.

“Datele privind epidemia de coronavirus din Italia sunt înfricoşătoare, însă, pentru a le analiza corect, este necesar să ştim cum să le interpretăm.

În Italia, de exemplu, rata de letalitate legată de Covid-19 a ajuns la 9%, față de 3,8% în China.

Totuși, aceste date, explică ziarul Corriere della Sera, ar putea fi denaturate de multe aspecte. Înainte de a continua, este necesar să facem distincţia între două concepte care sunt deseori confundate: rata de letalitate este raportul dintre decesele cauzate de o anumită boală și numărul total de subiecți afectați de această boală; în timp ce rata mortalității este raportul dintre numărul de decese şi totalul populației medii.

Comparația cu alte țări

Acestea fiind spuse, apare o întrebare. De ce în Italia există atâtea decese, mult mai multe decât în ​​China, Germania și Spania? Caracterul excepțional al cazului italian are răspunsuri multiple, începând cu istoricul clinic al decedatului, care prezintă alte patologii anterioare. Trebuie luat apoi în considerare aspectul social al relațiilor strânse dintre copii, bunici și nepoți, fără a ţine cont de numărarea pacienţilor depistaţi pozitiv la COVID 19 și de ceea ce s-a întâmplat în interiorul spitalelor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE