Evenimentul Zilei > Social > Produse periculoase de la Ikea, retrase de pe piaţă. Risc enorm pentru deci de mii de bebeluși
Produse periculoase de la Ikea, retrase de pe piaţă. Risc enorm pentru deci de mii de bebeluși

Produse periculoase de la Ikea, retrase de pe piaţă. Risc enorm pentru deci de mii de bebeluși

IKEA a anunţat marţi că a decis să recheme pentru reparaţii masa de înfăşat/comoda SUNDVIK, după a primit trei rapoarte de incidente în care partea pliabilă a mesei de înfăşat/comodei SUNDVIK s-a slăbit, informează un comunicat de presă remis marţi.

IKEA subliniază că în cazul incidentelor, piesele de siguranţă nu au fost utilizate conform instrucţiunilor şi îndeamnă toţi clienţii care au o masă de înfăşat/comoda SUNDVIK să securizeze partea pliantă cu accesoriile de siguranţă prevăzute.

Toţi clienţii care au masa de înfăşat/comoda SUNDVIK şi care au rătăcit sau au pierdut piesele de siguranţă sunt rugaţi să contacteze reprezentanții magazinelor pentru a primi gratuit altele noi. Clienţii nu vor trebui să prezinte vreo dovadă pentru achiziţionare, cum ar fi bonul fiscal.

„Produsele sigure sunt întotdeauna o prioritate IKEA şi regretam să auzim despre aceste incidente, dar ne bucuram, din ceea ce ştim noi, că toţi copiii sunt bine. Compania a luat măsuri de precauţie şi va îmbunătăţi în continuare comunicarea despre produse”  spune Emelie Knoester, Childrens Business Area Manager.

Magazinul din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group. Acesta deţine 367 de magazine în 30 de ţări.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.