Ierarhie în Bucureşti: Negoiţă, Oprescu, Prigoană şi Ponta

Ierarhie în Bucureşti: Negoiţă, Oprescu, Prigoană şi Ponta

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, Adriean Videanu, actualul primar al Capitalei, ar întruni 5% din voturile bucureştenilor, arată un sondaj efectuat de Centrul de Studii Sociocomportamentale (CSS) - Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu.

Cele mai multe preferinţe - 19,3% - sunt pentru Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3. Liviu Negoiţă este urmat în topul preferinţelor bucureştenilor de Sorin Oprescu (16,2%), Silviu Prigoană (14%) şi Victor Ponta (13,4%). La mare distanţă de aceştia se află Gigi Becali, cu 8,7%, Vasile Blaga şi Marian Vanghelie, cu câte 6,2%, şi Adriean Videanu, cu 5%. Candidatul PNL Ludovic Orban ar obţine 4,5%.

Cozmin Guşă, singurul care şi-a anunţat oficial candiatura, ar obţine 4,2%. Dintre candidaţii PD-L, cele mai multe opţiuni sunt pentru Liviu Negoiţă (40,8%). Vasile Blaga ar obţine 34%, iar Adriean Videanu - 25,2%. La PSD, 46,7% optează pentru Sorin Oprescu, 31,6% pentru Victor Ponta şi 21,7% pentru Marian Vanghelie.

Cu toate că Negoiţă întruneşte cele mai multe dintre opţiunile bucureştenilor, sondajul CSS arată că în turul al doilea acesta ar fi bătut şi de Victor Ponta, cu 56%, şi de Sorin Oprescu, cu 54%. De altfel, cei doi PSD-işti ar bate în turul al doilea pe toată lumea. Marian Vanghelie, în schimb, ar câştiga în turul doi doar cu Ludovic Orban, Cozmin Guşă şi Gigi Becali. PSD-iştii se suspectează de intoxicări cu sondaje

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul CCS - Avangarde a fost efectuat în Bucureşti în perioada 25 ianuarie- 17 februarie pe un eşantion de 1.150 de subiecţi şi are o marjă de eroare de +/-3%. Sociologul Marius Pieleanu ne-a declarat că cercetarea nu a fost comandată de PSD şi că este autofinanţată. Surse din conducerea PSD susţin însă că sondajul ar avea o legătură cu Victor Ponta.

Aceeaşi variantă este avansată şi de liderii PSD Bucureşti, deranjaţi de acest sondaj. PSD-iştii lui Vanghelie îl contrazic chiar cu un altul comandat de ei. De altfel, Vanghelie a prezentat sâmbătă date dintr-o cercetare, susţinând că el şi Oprescu întrunesc cele mai multe din preferinţele bucureştenilor.