Evenimentul Zilei > Justitie > ÎCCJ a REDUS pedeapsa unuia dintre cei mai periculoși traficanți de ființe umane, interlopul Ioan Clamparu
ÎCCJ  a REDUS pedeapsa unuia dintre cei mai periculoși traficanți de ființe umane, interlopul Ioan Clamparu

ÎCCJ a REDUS pedeapsa unuia dintre cei mai periculoși traficanți de ființe umane, interlopul Ioan Clamparu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, vineri, că perioadele în care Ioan Clămparu, zis "Cap de porc", le-a petrecut în detenţie în alte state, să fie reduse din pedeapsa finală, informează Mediafax.

Pedeapsa de 20 de ani pe care Ioan Clămparu, considerat de presa spaniolă unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane, a primit-o în Spania a fost redusă cu un an şi aproximativ 20 de zile de instanţa supremă pentru perioadele petrecute în detenţie în străinătate.

Ioan Clămparu execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii.  Mai mult, pe numele său a mai fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, având drept scop comiterea de infracţiuni grave şi proxenetism.

Clămparu s-a predat autorităţilor din Spania în toamna lui 2011, Audienţa Naţională spaniolă decizând atunci închiderea românului, pe numele căruia fuseseră emise ordine europene de căutare şi arestare pentru acuzaţiile de exploatare sexuală în Spania şi România.

În februarie 2012, Ioan Clămparu a fost condamnat, într-o primă fază, de instanţa locală din Madrid, la 30 de ani de închisoare pentru că a obligat mai multe femei să se prostituezeprintre care şi o minoră pe care a obligat-o să avorteze. Ulterior, Clămparu a primit 20 de ani de închisoare.