Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţene Iaşi, maşina era condusă de fratele fetiţei, care este tot minor, în vârstă de 15 ani. Acesta nu deţinea permis de conducere, dar autorităţile au declarat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Din cercetarea la faţa locului a rezultat că şoferul unui autoutilitare, un tânăr de 15 ani, ar fi intrat în coliziune cu un stâlp. În urma accidentului, o pasageră a fost transportată la spital, este vorba despre o minoră, care a fost rănită grav, având nevoie de îngrijiri medicale. Bineînţeles că minorul care se afla la volan nu deţine permis de conducere, acesta a fost testat alcoolscopic, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt", a declarat Anca Vâjiac.

Potrivit medicilor care au intervenit la locul accidentului, fetiţa deja se afla în comă de gradul II – III.

"Victima, în vârstă de 5 ani, a fost găsită într-o stare deosebit de gravă, în comă gradul II-III. Prezenţa un traumatism cranio¬cerebral sever, cu înfundare fronto-parietală stânga. Am încercat să o stabilizăm, să o aducem într-o stare cât mai bună şi am adus-o la Spitalul de Pediatrie pentru mai multe investigaţii. Prognosticul este rezervat", a declarat Luminiţa Bodrun, medic SAJ Iaşi.