În urma sesizărilor făcute de către cetățeni, oficialii Primăriei Iaşi au convocat pe şantier pe reprezentanţii DelGaz Grid SA. În momentul vizitei, de șantier lipseau utilajele şi personalul companiei DelGaz Grid SA, care execută o lucrare de înlocuire a conductelor şi branşamentelor pe şoseaua Iaşi – Bârnova, scrie adevarul.ro.

 

 Pe lângă asta, locuitorii au reclamat faptul că situaţia nu este una accidental. Aceştia au atras atenția asupra lipsei  de mobilizare a DelGaz Grid şi ritmul lent al lucrărilor la reţeaua de gaze, ceea ce pune Primăria în imposibilitatea de a demara lucrările de modernizare a şoselei.

 

Primarul Mihai Chirca a declarat: „Am discutat cu locuitorii şi cu reprezentanţii DelGaz şi trebuie să trag o concluzie: oamenii au dreptate! Lipsa lor de mobilizare într-un şantier care afectează calitatea vieţii a mii de ieşeni este inacceptabilă! De aceea, am cerut şi am primit din partea DelGaz promisiunea fermă că, începând de mâine, va mobiliza pe şoseaua Iaşi – Bârnova toate echipele şi utilajele disponibile astfel încât, cel puţin pe strada principală, lucrările lor să fie gata până la sfârşitul lunii septembrie. Imediat după aceea vom da şi noi constructorului contractat de Primărie ordinul de începere a lucrărilor de modernizare, astfel încât până la sfârşitul anului şoseaua să fie circulabilă”.

 

La începutul acestei luni, printr-un comunicat de presă, DelGaz Grid SA a anunţat că demarează etapa a doua a unei lucrări de investiţii care constă în înlocuirea de conducte şi branşamente pe şoseaua Iaşi – Bârnova. Intervenţiile sunt eşalonate pe trei tronsoane: şoseaua Bârnova nr. 44 – str. Trecătoarea Vişani, str. Trecătoarea Vişani – Fundac Bârnova (nr. 66) şi Fundac Bârnova (nr. 66) – şoseaua Bucium. Lucrarea face parte dintr-un proiect de investiţii în valoare de 2 milioane de lei prin intermediul căruia reţeaua de distribuţie de gaze naturale din zonă este modenizată pe o lungime de circa 4 kilometri. Primăria Municipiului Iaşi a emis autorizaţia de construire aferentă investiţiei DelGaz Grid încă de la mijlocul lunii aprilie.

 

După finalizarea lucrărilor executate de DelGaz Grid SA, Primăria Municipiului Iaşi va emite ordinul de modernizare a şoselei Iaşi – Bârnova, de la intersecţia cu şoseaua Bucium până la limita cu comuna Bârnova. Vor fi făcute lucrări estimate la 6,1 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de SC Viarom Construct SRL.

 

 Modernizarea şoselei Iaşi – Bârnova face parte dintr-un program de lucrări care include şapte artere rutiere importante din municipiu. Sunt modernizaţi, în total, 6,1 kilometri de carosabil: strada Smârdan (630 metri), şoseaua Bârnova (2,5 kilometri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primăverii (602 metri), strada Moşu (382 metri) şi strada Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea SC Viarom Construct SRL – SC Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 12.072.482,99 lei, fără TVA.