Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi, distrus de presa belgiană. Ce pot scrie ziarele, de necrezut!
Ianis Hagi, distrus de presa belgiană. Ce pot scrie ziarele, de necrezut!

Ianis Hagi, distrus de presa belgiană. Ce pot scrie ziarele, de necrezut!

Apărat de tatăl său, dar spulberat în presa din Belgia.

Ianis Hagi este într-o situație nedorită la Genk și nici măcar presa nu-l mai apără. „A arătat prea puțin pentru a se justifica vâlva făcută în vară”, scriu publicațiile locale.

Ziariștii notează că Ianis încă nu își cunoaște potențialul, iar suporterii încep să-și piardă răbdarea cu el. Se speră că noul antrenor, Hannes Wolf, îl va readuce în prim-planul fotbalului, dar speranțele sunt mici.

„Trebuie să recunoaștem, Ianis Hagi a arătat prea puțin pentru a se justifica vâlva făcută în jurul său în vară, după transfer. Românul ar putea fi mulțumit doar cu golul său de debut și cu prestația din partida cu Saint-Truiden, scor 3-3, dar în mod clar el nu era unul dintre preferații lui Mazzu. Nu putem prezice când Hagi va începe titular, însă, în cea mai bună formă, poate el va oferi acea scânteie de creativitatea care a lipsit celor de la Genk atât de mult în ultima vreme”, scriu belgienii de la voetbalnieuws.be.

În vară, Genk a plătit patru milioane de euro pentru Ianis Hagi, dar transferul nu este considerat unul reușit. Chiar dacă a marcat la primul său meci, Ianis nu l-a impresionat pe Felice Mazzu, fostul antrenor, care l-a trecut pe banca de rezerve.

În 14 jocuri pentru belgieni, Ianis Hagi a marcat de trei ori și a oferit două pase decisive.