Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la funcţia de primar al Sectorului 2 al Capitalei, anunţă că Biroul Electoral de Sector a respins cererea sa de renumărare a voturilor. El a precizat că va ataca la Biroul Electoral al municipiului Bucureştit această decizie.

„Cererea mea de renumărare a voturilor din secţiile de votare din sectorul 2 a fost respinsă. Motivul este nejustificat, ţinând cont că la Sectorul 5, Biroul Electoral, pentru aceleaşi motive invocate şi temeiuri legale, a admis cererile formulate de PNL, PSD şi USR PLUS. Voi ataca această decizie la Biroul Electoral de Circumscripţie 42 – municipiul Bucureşti şi mă aştept la o soluţie raţională, unitară şi în avantajul locuitorilor din sectorul 2″, a scris Dan Cristian Popescu, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că a depus documente justificative „care dovedesc, fără putinţă de tăgadă, că în majoritatea secţiilor de vot de pe raza Sectorului 2 votul cetăţenilor a fost modificat”.

„Situaţia actuală este fără precedent. Toate partidele politice care au participat la aceste alegeri locale pun sub semnul întrebării organizarea acestor alegeri. Organele abilitate să soluţioneze aceste probleme trebuie să o facă neîntârziat, pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială. Românii au nevoie de adevăr şi de lideri locali legitimaţi prin vot corect”, precizează Dan Cristian Popescu, conform Agerpres.

Potrivit datelor parțiale centralizate de BEC și anunțate miercuri dimineață, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 40,95% din voturi, la o diferenţă de 1,13% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,82%.

Conform rezultatelor parţiale, la Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu (susţinut de PNL şi USR PLUS) a obţinut 36,91% din voturile exprimate la scrutinul de duminică, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,50%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,06%.

La Sectorul 3, după numărarea a 97,52% dintre voturi, Robert Negoiţă a obţinut 43,78%, Adrian Moraru (PNL – USR PLUS) – 28,44%, iar Aurelian Bădulescu (PSD) – 13,72%, arată G4media.